• A szezon elején három medence jelenti a választékot, az élménymedence később nyit.

  • A Csepeli Strandfürdőt a kerületi nyugdíjasok ingyen látogathatják a hét első három napján.

Ahogy korábban írtuk a fővárosi strandnyitások kapcsán, a mostani hétvégén nyitják újra a Csepeli Strandfürdőt. Szombaton sportnapot tartottak a strand területén, így az “igazi” nyitásra május 22-én, 9 órakor kerül sor. Április 19. óta tartott zárva a termálstrand, ami megszokottnak számít, hiszen a nyári szezonra való átállást mindig egy pár hetes szünet előzi meg.

A nyitáskor a 36-38 Celsius-fokos vizű termálmedence, a 26-27 Celsius-fokos vízzel töltött 50 méteres úszómedence, valamint a 30-32 Celsius-fokos vizű gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Az élménymedence még nem lesz nyitva. Viszont a szauna faház üzemelni fog.

A Csepeli Strandfürdő az idei szezonban 9 és 19 óra között tart nyitva. Az esetleges hőségriadók esetén a nyitvatartási időt egy órával megtoldják.

Ami a belépőjegyárakat illeti, kezdjük egy jó hírrel. A csepeli nyugdíjasok számára biztosított korábbi kedvezmény érvényben marad. Magyarán hétfőnként, keddenként, szerdánként ingyen látogathatják a fürdőt. A jegyárak ugyanakkor azért nem a legolcsóbbak közé tartoznak.

A fővárosi fürdők többségénél érvényes gyakorlatot alkalmazzák Csepelen is, azaz külön ár érvényes hétköznap és hétvégén. A teljes árú belépő hétköznap 3000 forintba, hétvégén 3500 forintba kerül. Csepeli lakcímkártyával ugyanez 2700 és 2900 forint. Nyugdíjasoknak és nappali tagozatos diákoknak 2400 és 2500 forint a belépő. A szaunajegy pedig 1000 forintba kerül.

A nagy fővárosi termálvizes strandokhoz képest azért ezek egy kicsit drágább belépők. Például a szélesebb medenceválasztékot biztosító Dagály Strandfürdőbe szóló felnőtt jegy hétköznap 2500, hétvégén 2900 forintba kerül, nyugdíjasoknak 2000 és 2500 forintba. A Paskál fürdőbe a teljes árú belépő hétköznap 2900, hétvégén 3200 forint, nyugdíjasoknak 2500, illetve 2800 forint. A Paskál kapcsán fontos megemlíteni, hogy július elsején áremelés lesz.

Csepel Strandfürdő

Összességében a csepelieknek jó választás a strand, pláne a nyugdíjasoknak, de az minden kerületi lakosnak előny, hogy nem kell bebumszlizniuk a városba, ha strandolni szeretnének.

További strandnyitásokról itt olvashat.