• Már csak kevés olyan budapesti fürdő akad, ahol egy felnőtt belépőt megkaphatunk 2000 forint alatt.

  • Mutatjuk a fővárosi választékot.

Minden évben készítünk egy összesítést a hazai termálfürdők belépőjegyeinek átlagáráról. Ez alapján tavaly nyáron az átlagár – egész napos, felnőtt belépőre vonatkozóan – 2204 forintot tett ki. Amióta ezt számolgatjuk (2012 óta), azóta minden évben nőtt az átlagár, ami nem meglepő, hiszen a fürdők üzemeltetési költségei is évről évre emelkednek. Mindenesetre ma már a lélektaninak számító 2000 forintos jegyár alatt sem egyszerű fürdőt találni, pláne nem Budapesten.

Azért tettünk egy próbát, megnéztük, hogy az említett 2000 forintos jegyár alatt találunk-e még egyáltalán fővárosi fürdőt. A jó hír az, hogy találni, a rossz pedig az, hogy nem sokat.

Csillaghegyi Strandfürdő

Építkezés zajlik a fürdő mellett. Épül ugyanis a hatalmas fedett részleg, emiatt a strandfürdő egyes részei el is vannak kerítve. Szóval nem véletlenül alacsonyabbak a jegyárak, de tényleg nagyon kedvezőek. A nyári szezonban hétköznapokon 1000 forintba, hétvégén 1200 forintba kerül egy belépő. Gyerek és nyugdíjas belépő nincs. Ezért az árért strandmedence és úszómedence áll a vendégek rendelkezése előtt. A szezon indulásakor a gyermekmedence még nem volt nyitva, akinek ez fontos, az indulás előtt érdeklődjön, hogy megnyitották-e már.

Csillaghegyi StrandfürdőPünkösdfürdői Strand

Június 2-a óta üzemel a hűvösebb vizéről ismert óbudai strandfürdő. Három medence közül válogathatnak a vendégek: élménymedence, gyermekmedence és 50 méteres úszómedence. Hétvégenként kereken 2000 forintba kerül egy felnőtt belépő, viszont hétköznap 1900 forintért válthatunk jegyet. Gyermek, nyugdíjas és diákjegyet is kínálnak: ezekkel még bőven faraghatunk a fenti árból, hiszen elég csak 1500 forintot fizetnünk a bejáratnál, ráadásul ez az ár hétvégére is érvényes. Minden hétfőn, kedden és csütörtökön 16 órától a felnőtteknek is kedvező árú, 1400 forintos jegyet kínálnak.

Pünkösdfürdő strandDandár Gyógyfürdő

Még a 2000 forintos határ alatt kínál belépőt a ferencvárosi termálfürdő is. A Dandárban egy szekrényes termál belépő ára 1900 forint, ami a szaunába is érvényes, viszont a belső udvaron található medencéhez nem mehetünk ki, az további 600 forintba kerül. Náluk is vannak ennél is olcsóbb jegyek. Diákoknak és nyugdíjasoknak hétköznap 1400 forintért kínálnak belépőt. Ezen felül lehetőség van 2 órás belépő és 17 óra utáni délutáni jegy vásárlására is, mindkettőért 1500 forintot kell fizetni. A cikkben szereplő többi fürdővel ellentétben itt minősített gyógyvízben fürödhetünk, ami mindenképpen egy plusz érvet jelent a Dandár mellett.

Dandár termálfürdőKét kisebb fürdőt talán még érdemes megemlíteni:

Újhegyi Strand

Azért ez nagyon idézőjeles strand, hiszen az a kőbányai Újhegyi Uszodához kapcsolódó szabadtéri medencéről és egy kicsi gyerekmedencéről van szó. Egy egész napra érvényes strandbelépő viszont csak 1500 forintba kerül, diákoknak, nyugdíjasoknak ugyanez 1300 forint, 3-14 éves gyerekeknek pedig 700 forint.

Újhegyi StrandPark Strand

A 18. kerületi Bókay-kertben található. Az előbbihez hasonlóan ez is inkább a környékén élőknek ajánlható, hiszen egy kicsi fürdőről van szó. Egy kültéri élménymedence és egy pancsolómedence jelenti a választékot. Viszont a belépő csak 1000 forint, 3-14 éves gyerekeknek pedig mindössze 650 forint.

Bókay Park Strand