• Felújítják és bővítik a megnyitásának 40. évfordulóját idén nyáron ünneplő Lenti Termálfürdőt.

  • 2,79 milliárd forintot költenek a fürdőre.

A szlovén határ közelében lévő Lenti város termálfürdőjében az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg. Felhúztak egy új szállodát, valamint ehhez kapcsolódóan egy fedett élményfürdőt is építettek. A település honlapján most egy újabb beruházásról számoltak be. Egy állami támogatás révén ugyanis 2,79 milliárd forint értékű fejlesztést tudnak megvalósítani.

Ennek köszönhetően megújul a gyógyászati részleg, a szaunavilág, a szépségfarm, a vendéglátó egységek, a nyári főbejárat. Felújítanak egyes medencéket, de újakat is építenek. Jelenleg a tervezési munkák zajlanak és a Zaol.hu információi szerint a tényleges kivitelezés jövőre kezdődhet el, a teljes beruházással pedig várhatóan 2020-ban végeznek. A munkálatok alatt sem zárják be a termálfürdőt, az építkezést igyekeznek úgy megvalósítani, hogy a lehető legkevésbé zavarja a vendégeket.

Lenti TermálfürdőA Lenti Termálfürdő éppen idén ünnepli a megnyitásának 40. évfordulóját, hiszen 1978 óta üzemel. A létesítményt ellátó termálkutakból kettő is minősített gyógyvizet ad, az egyik 68,5 Celsius-fokosan, a másik 56 Celsius-fokosan tör fel a mélyből. A lenti gyógyvizet elsősorban mozgásszervi betegségek, az ízületek gyulladásai és kopásos panaszok esetén ajánlják.

A fürdőbe egyébként szerintünk ilyenkor a szezonban érdemes igazán ellátogatni, hiszen nyitva van a hatalmas szabadtéri rész, ami 5 medencét foglal magába. A kültéri medencék egészen szeptember végéig nyitva tartanak, annyi megkötéssel, hogy a csúszdás szabadtéri élménymedence csak június 4. és augusztus 31. között üzemel.