• Véget ért a karbantartás, újra lehet használni a pacséri termálfürdő fedett részlegét.

  • Idén mintha élénkebb lilás színre váltott volna a pacséri termálvíz.

A 2014 nyarán átadott pacséri fürdőt gyakran szoktuk emlegetni, mert nagyon különleges helyről van szó. A feltörő termálvíz révén először egy termáltavat alakítottak ki, 2018 elején pedig egy kétmedencés fedett fürdőt is átadtak. Pacsér Szerbiában, a Vajdaság északi részén található, közel a magyar határhoz – bár a járványhelyzet idején azért a megközelítése kissé bonyolultabbá vált…

A fürdő fedett részének karbantartása augusztus közepén kezdődött el, akkor szeptemberi újranyitást ígértek. Azonban valószínűleg a hűvösebb időjárás miatt előbbre hozták a fedett fürdő nyitását, így már ismét használhatják a vendégek. Igaz ugyan, hogy a megszokottnál valamivel hűvösebb, 31-33 Celsius-fokos a beltéri medencék vize. Ez egyébként nem feltétlenül baj, mert kevésbé megterhelő a szervezet számára, illetve számos egészségügyi probléma esetében is előnyösebb a hűvösebb víz. Ettől függetlenül a vendégek egy része ha lehet, akkor a melegebb vizű ülőmedencéket választja.

A jövőre nézve a pacséri fürdő további fejlesztése várható. Legalábbis erről beszélt egy helyi politikus a közelmúltban. Azt is megemlítette, hogy hamarosan egy új termálkutat is fúrnak.

A termálfürdő egyik nagy különlegességét jelenti a színe. A 2015-ös szezontól kezdődően ugyanis egy lilás-rózsaszínes árnyalatot kapott a feltörő víz. Az ásványi-anyagok összetételének a változása áll az elszíneződés hátterében, de ez a víz minőségét nem befolyásolja. Egyébként szezononként kissé változni szokott a víz árnyalata, idén mintha sötétlilább lenne.

Két friss videót is ajánlunk a termálfürdő kapcsán. Az elsőt egy látogató készítette még a nyár elején a tófürdői részen:


A lenti videót a Pannon RTV készítette, a vajdasági strandokról szóló összeállításukban a pacséri fürdő is helyet kapott. 8:40-től kezdődik a pacséri rész: