• Augusztus végén újra közvetlen légi járat érkezett a Hévíz-Balaton Airportra.

  • Idén is rövid lesz a charterszezon, de az egyik utazási iroda jövőre már tavasztól őszig üzemeltetné a járatokat.

Augusztus 25-én a Sundair légitársaság egyedi festésű gépe landolt a Hévíz melletti repülőtéren. Ez volt az első idei charterjárat, amivel Németországból érkeztek turisták. Szeptemberben még három járat várható, amivel Drezdából, Erfurtból hoznak-visznek utasokat.

Rövid lesz tehát az idei charterszezon, de a tavalyinál azért már hosszabb. 2020-ban augusztus közepén érkezett meg az első járat a Hévíz-Balaton Airtportra, azonban akkor az őszi utakat a szeptember elsejei határzár miatt már le kellett mondani.

Főleg a német vendégek kedvelik ezeket a közvetlen légi járatokat. A korábbi „békeévekben” két német utazási iroda szervezésében hét német nagyvárosból érkeztek turisták. A charterszezon hagyományosan április elejétől október közepéig tartott. Ezekből a járatokból egyébként nem pusztán a hévízi szálláshelyek profitáltak, ugyanis sok vendég Bükfürdőre, Sárvárra, vagy éppen Zalakarosra indult tovább a reptérről.

A jövőre nézve biztató, hogy az utakat szervező egyik iroda, a Salamon Reisen 2022-re gyakorlatilag már teljes szezonnal számol a légi járatok kapcsán. Az első gép április 20-án érkezne Drezdából, az utolsó visszaút pedig október elején lenne. Sőt, újraindítanák a debreceni járatokat is.

A lenti fotókat Baladincz Bendegúz készítette 2021. augusztus 25-én a Hévíz-Balaton Airporton:

Sundair Hévíz Balaton Airport

Hévíz Balaton Airport Sundair