• Egyre több fürdő jelenti be a nyitásának várható időpontját.

  • A végleges újranyitási időpontokat még befolyásolhatja az oltásszám alakulása.

Hamarosan ismét fogadhatnak vendégeket a hazai fürdők, hiszen a négymilliomodik oltás beadását követő napon nyithatnak. Egyes termálfürdők már múlt héten be is jelentették a nyitásuk várható idejét, így az elsők között fogad majd újra vendégeket a Cserkeszőlő Fürdő, a Barack Thermal Resort és a Kehida Termál is.

Időközben tovább bővült az újranyitásukat beharangozó fürdők listája. A demjéni Cascade fürdő már április 29-től fogadna vendégeket. Ez azért a legoptimistább verzió, hiszen ehhez már szerdán el kellene érni a négymillió beoltottat. (Frissítés: nem is értük el, így 29-én még biztosan nem nyitnak). Április 30-i, péntek déli nyitással számol a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. Úgy tervezik, hogy az összes medencét, a szaunavilágot és az új csendes wellness részleget is egyből megnyitják.

A Hertelendi Termálfürdő kétlépcsős nyitást tervez. Magát a fürdőrészleget május 7-én szeretnék újranyitni. Azonban a közkedvelt szaunaparkjukat – előzetes regisztrációval – már április 30-tól megnyitnák. A Leányfalu Termálfürdő is kitűzött egy várható nyitási időpontot, ez pedig május 8. Azt viszont külön hangsúlyozzák, hogy a nyitás pontos dátuma az ilyenkor szükséges hatósági engedély megérkezésétől is függ. Még a múlt pénteki bejelentés előtt posztolt arról a Zalaszentgróti Termálfürdő, hogy május 15-i nyitás várható, ami azért biztosan tarthatónak tűnik.

Fontos megemlíteni, hogy a fenti időpontok módosulhatnak az oltások számának függvényében. Magyarán, ha esetleg nem jön össze a beharangozott határidőre (április 28. vagy 29.) a négymillió oltás, akkor a fürdőnyitások ideje is tolódhat.

Szintén lényeges tudnivaló, hogy 18 éves életkor felett egyelőre csak azok látogathatják a fürdőket, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek és valamilyen fényképes személyazonosító igazolványt (személyi, jogosítvány, vagy útlevél) is bemutatnak. A 18 év alattiak ez alól kivételt jelentenek, de az életkoruk igazolását tőlük is kérhetik (személyi, vagy diákigazolvány). A kártyák meglétének az ellenőrzése minden esetben a szolgáltató – jelen esetben a fürdő – feladata. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, akkor 100 ezer és egymillió forint közötti bírságot, valamint akár egy évig tartó bezárást kockáztatnak.