• Pénteken derült ki, hogy a jövő hét második felében már lehetőség lesz a fürdők, az uszodák és a szállodák nyitására.

  • Két fürdő már be is jelentette a nyitást.

Már a hét közepén pletykáltak erről, de tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a négymillió beoltott elérésekor egy jelentősebb lazítási kör jön, aminek részei lesznek a fürdők és a szállodák is. Várhatóan április 28-29. táján érhetjük el az említett oltásszámot, ez pedig azt jelenti, hogy elvileg másnaptól akár nyithatnak is a fürdők.

Azt már tegnap jeleztük, hogy az első napokban azért tömeges fürdőnyitásra senki ne számítson, hiszen azért mégis csak egy féléves zárvatartás után kell újra megnyitni a létesítményeket. Ez jellemzően tavaly sem ment egyik napról a másikra, pedig akkor kevesebb mint két hónapot tett ki a leállás. Ugyanakkor a tavalyi tapasztalatok azt is megmutatták, hogy egyes fürdők, fürdőhotelek az átlagnál jóval gyorsabban élnek majd a lehetőséggel.

Ez így is lett, már két fürdő is bejelentette a nyitását. Az egyik a tiszakécskei Barack Thermal Resort, ahol várhatóan már április 30-án részlegesen megnyitnak. Megtudtuk, hogy két gyógyvizes medencével, jacuzzival és beltéri gyermekmedencével indulnak és úgy számolnak, hogy rá egy héten belül már az úszó- és élménymedencét is birtokba vehetik a vendégek. Ezen felül elindítják a gyógyászati részleget és az éttermet, de amennyiben lehetőség lesz rá, akkor a szaunavilágot is. Április 30-tól vendégeket fogadhat a szálloda, az apartmanjaik és a kemping is.

Barack Thermal Hotel TiszakécskeTavaly ilyentájt is az elsők között harangozta be az újranyitását a kehidakustányi Kehida Termál, ezért biztosak voltunk abban, hogy most sem várnak sokáig. Jól sejtettük, ugyanis már be is jelentették a május elsejei nyitást. A fürdőben a zárvatartás idején jelentős felújítási munkák zajlottak, így majd egy megújult fürdő várja a vendégeket.

A következő napokban számos hasonló bejelentés várható, ugyanakkor azért azzal érdemes számolni, hogy a fürdők többsége inkább majd május közepétől kezdődően nyit, de jó néhány helyen biztosan megvárják az újraindulással a nyári időszakot.

Frissítés: hamarosan nyitnak Cserkeszőlőn is. Erről itt olvashat!

Itt gyűjtjük össze a bejelentett fürdőnyitási dátumokat.