Féláron látogathatják a Gellért és a Széchenyi Fürdőt a Zsigmondy Klubkártya birtokosai. Van azonban jó néhány kikötés a kártya felhasználása terén. Összegyűjtöttük, hogy melyek ezek.

Ahogy még december közepén írtuk, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. egy új, kedvezményes fürdőlátogatási lehetőséget biztosító kártyát dob piacra. A Zsigmondy Klubkártyával a Gellért és a Széchenyi Fürdőbe válthatóak 50 százalékos kedvezménnyel 3 órás belépőjegyek. Az akcióval a fürdőket üzemeltető társaság célja az, hogy több hazai vendég látogassa ezeket a gyógyfürdőket. Jelenleg ugyanis a Gellértben és a Széchenyiben a külföldiek dominálnak.

Azóta további részletek derültek ki a Zsigmondy Klubkártyával kapcsolatban. Ezek a következők:

– Fontos tudni, hogy csak napi egy belépésre érvényes a kedvezményes jegyvásárlási lehetőség. Egy napon belül többszöri felhasználás esetén zárolják a kártyát, amit csak 5000 forintos díj ellenében aktiválható újra.

– A fényképes klubkártya névre szól, tehát csak egy személy veheti igénybe. A bejáratnál kérhetik, hogy a fürdővendég valamilyen hivatalos okmánnyal is igazolja, hogy valóban övé a kártya.

– A 3 órás limitet túllépő vendégeknek pótdíjat kell fizetniük. Ennek az összege a kedvezményes jegyár és a hétvégi jegyár közötti különbség. (Ez közel 2000 forintot tesz ki, tehát nem nagyon éri meg túllépni a 3 órát).

– A kártyát eladni nem lehet, egy személy egy naptári évben csak egy kártyát használhat.

– A klubkártya 2013. december 31-ig érvényes.

– A Zsigmondy Klubkártya díja 5000 forint, az elkészítési ideje körülbelül 15 napot vesz igénybe.

– A kártya személyesen igényelhető a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán: 1138 Budapest, Népfürdő utca 38. A személyes ügyintézés hétköznapokon 9:00 és 13:00 között biztosított. Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-1-452-4569