Januártól kapható a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által kibocsátott, kedvezményre jogosító kártya. A Zsigmondy Klubkártyával a fővárosi Gellért és Széchenyi Fürdőkbe lehet olcsóbban belépőjegyet vásárolni. Mindehhez az ötletet az adta, hogy az említett két fürdőben 90-95 százalékos a külföldi vendégek aránya, viszont a kedvezménykártya révén – a fürdővállalat vezetőségének reményei szerint – emelkedhet a hazai vendégek aránya. A klubkártya birtokosai a Gellért és a Széchenyi esetében 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak 3 órás belépőjegyeket.

A Zsigmondy Klubkártya éves díja 5000 forint. A 3 órás jegyek az említett gyógyfürdőkben 3000 forint körüli áron kaphatók, azaz a negyedik alkalom után már megtérül a kártya ára. A plasztiklapok egyébként fényképesek lesznek, azaz másra át nem ruházhatók.

Ki az a Zsigmondy?

Zsigmondy Vilmos bányamérnök az 1800-as évek második felében az artézi kutak fúrásának tökéletesítésében és hazai elterjesztésében szerzett érdemeket. A nevéhez kapcsolódik a margitszigeti, a félixfürdői kutak fúrása, és azt a termálkutat is ő fedezte fel, amire alapozva felépült a későbbi Széchenyi Gyógyfürdő.

Gellért Gyógyfürdő: 3 óra féláron