Egy év múlva ilyenkor egy új, fogászati egészségturizmusra specializálódott miskolctapolcai hotel nyithatja meg kapuit. A nyíregyházi Fürdőház Panziót pedig nyárra szállodává alakítják.

Kifejezetten a fogászati turizmusra szakosodó szálloda alapkövét tették le Miskolctapolcán. A borsodi megyeszékhely termálfürdőjéről ismert városrészében létesítendő hotel 50 férőhelyes lesz, és majd saját wellness-részleget is magában foglal – számolt be a Minap Online. A beruházó Dent Hotel Kft. szerint elsősorban az Egyesült Királyságból számíthatnak beutazó vendégekre, akiknek 7-10 napos komplex csomagokat fognak összeállítani. A leendő fogászati szálloda építésének teljes költsége meghaladja a 800 millió forintot, amihez a Dent Hotel Kft. két évvel ezelőtt nyert el egy 300 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást. A tervek szerint egy év múlva ilyentájt adhatják át az új négycsillagos hotelt.

A fogászati turizmusnak eddig elsősorban a nyugat-magyarországi településeken volt nagyobb hagyománya. Viszont az utóbbi időben Miskolctapolcán több kezdeményezés is volt arra, hogy jobban nyissanak az egészségturisztikai céllal érkező külföldi vendégek felé. Ennek a része volt idén nyáron, hogy német turisztikai szakembereket alkalmaztak a Barlangfürdőben, akinek a feladatuk az volt, hogy információkkal lássák el a termálfürdőbe érkező honfitársaikat.

A nyíregyházi Sóstófürdőt érintő hír, hogy megújulhat a Fürdőház. A létesítmény eddig termálfürdőként és panzióként működött, ám egy 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően a jövő nyárra háromcsillagos szállodává fejlesztik a panziót. A megújult létesítményben felújítják a recepciót, és liftet is építenek a Fürdőházba. Az épület Nyíregyháza első gyógyfürdője volt, még 1911-ben nyitották meg, a legutóbbi nagyobb felújításon a 2000-es évek elején esett át.