Decemberben és januárban Oroszországból érkeznek járatok a Hévíz-Balaton Airportra, februárban pedig újraindulnak a németországi charterek. A repülőtér fapados légitársaságokkal is tárgyal.

Télen sem zár be a sármelléki Hévíz-Balaton Airport – tudta meg a Vas Népe megyei napilap. Decemberben és januárban Oroszországból érkeznek charterjáratok a Hévíz közelében található repülőtérre. Nem véletlen, ugyanis az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált az orosz vendégek körében a tófürdőjéről ismert üdülőhely. Idén várhatóan a reptér teljes utasforgalma eléri a 19 ezer főt. Ez ugyan megegyezik a 2011-es eredményekkel, de valójában növekedést takar, hiszen ebben az évben csak áprilisban nyitották meg a repülőteret.

2012-ben legnagyobb számban német vendégek érkeztek a Hévíz-Balaton Airportra, s ez előreláthatólag így lesz jövőre is. A megszokottnál ugyanis korábban, már februárban megjönnek Sármellékre az első németországi chartergépek, eleinte kéthetente, majd áprilistól már heti rendszerességgel. A trendeknek megfelelően az orosz vendégek száma is növekedhet, mert tárgyalások folynak egy egész éves orosz járat beindításáról is, de hamarosan a skandináv országokból is újabb charterek érkezését jelenthetik be.

Korábban a repülőtérről járatot üzemeltetett a Ryanair, és a hévízi polgármester elmondása szerint tárgyalnak fapados légitársaságokkal is, de egyelőre nem született egyikkel sem megállapodás. A repülőtér vezetői szerint a Hévíz-Balaton Airport fejlődése nem csak a környező termálfürdős települések, hanem az egész nyugat-magyarországi régió turizmusára pozitívan hat.