Április közepétől egy svájci és egy németországi repülőtérről is heti rendszerességgel fognak charterjáratok érkezni a Hévíz-Balaton Airportra.

  • Német városokból eddig is érkeztek hasonló járatok, Svájcból ez lesz az első.
  • Két német utazási iroda szervezi a járatok.
  • A Magyar Turizmus Zrt. pedig reklámozni fogja.

Alig egy hete írtunk arról, hogy március végén Hévíz és Moszkva között egy új, menetrend szerinti repülőjárat indul. Ma jelentették be, hogy két nyugat-európai repülőtérről is indulnak charterjáratok a zalai üdülőhelyre: a svájci bázel-mulhouse-freiburgi Euroairportról, valamint a németországi Friedrichshafen repülőteréről. Az új járatok a Magyar Turizmus Zrt., valamint két német utazási iroda, a Mutsch Ungarn Reisen és a PA Touristik együttműködése révén valósulnak meg.

Lufthansa Hévíz Az említett irodák már évek óta működtetnek charter-járatokat Németország és Hévíz között, így idén is érkeznek a szervezésükben repülők Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból és Hamburgból, továbbá buszos utakat is szerveznek. A német utazók körében nagyon népszerűek ezek a járatok, ugyanis egy csomagban vásárolható meg a repülőjegy, valamint a szállás, továbbá az utazási iroda háztól-házig szolgáltatást nyújt az utasok számára mind a buszos, mind a repülős utak esetén.

Az új járatokhoz kapcsolódva, a német és a svájci beutazóforgalom növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. az érintett régiókban idén intenzívebb marketingtevékenységet fog folytatni.