Idén egy menetrend szerinti és egy charterjárat fog közlekedni Oroszország és a Hévíz-Balaton Airport között. Ezek révén 12 ezer turista érkezhet az üdülőhelyre.

  • 168 férőhelyes nagy gépek fognak érkezni Moszkvából.
  • Duplázódhat a repülővel érkező oroszok száma.
  • Talán indul Hévízről járat Londonba és Prágába is.

Március 23-tól menetrend szerinti repülőjárat fog közlekedni Moszkva és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között. Az orosz főváros Vnukovo repteréről induló járatokat az UTair gépei fogják repülni és hetente egy alkalommal – vasárnap – közlekednek. A gépek délelőtt érkeznek Sármellékre és még aznap visszaindulnak Moszkvába.

A járatot egy 168 férőhelyes Boeing 737-800-as géppel fogják üzemeltetni és a menetrend szerinti-jellegéből adódóan akár a magyar turisták is igénybe vehetik a Moszkvába történő utazáshoz. A járatok egyébként már elérhetők az UTair foglalási rendszerében. Jelenleg egy oda-vissza jegy a turistaosztályra 16 ezer rubelbe, azaz nagyjából 100 ezer forintba kerül. Az UTair gépei korábban már jártak Magyarországra, a Szentpéter-Budapest járat azonban az Airportal.hu információi szerint az év elején megszűnt.

Jó hír az új légijárat elindulása, hiszen múlt héten jelentették be, hogy az Air Baltic Riga-Hévíz menetrend szerinti járata idén nem indul el. A lett légitársaság ugyanis az 55 személyes gépekkel repült útvonalat nem tudta rentábilisan üzemeltetni.

Az UTair járata mellett tavasztól chartergépek is közlekedni fognak Oroszország és a Tófürdőjéről ismert üdülőhely között. Ennek köszönhetően amíg tavaly hatezren érkeztek Oroszországból repülővel a Hévíz-Balaton Airportra, addig idén a számuk megduplázódhat.

Az MTI mai híre szerint a sármelléki reptér tárgyalásokat folytat a Wizz Airrel és a cseh légiársasággal, a CSA-val. Előbbi Londonba, utóbbi Prágába közlekedtetne járatot a repülőtérről.