Szépnek találta az egyik turisztikai képes összeállításokat is közlő amerikai weboldal szerkesztője a Rudas Fürdő egyik medencéjét.

  • Még tavaly novemberben.
  • Nyilván jó, hogy beválogatták a Rudast, de azért ez nem egy díj.
  • A nem túl jelentős amerikai weboldal naponta több hasonló összeállítást közöl. A lényeg, hogy szép képeik legyenek hozzá.
  • Nekünk is rá kellene állni erre a bizniszre. 🙂

Az utazási, étel és ital toplistákat és tippeket közlő amerikai Thrillist.com összegyűjtötte a világ 11 legszebb fekvésű medencéjét. Ezek sorában bukkant fel a budapesti Rudas Gyógyfürdő, azon belül is az egyik termálvizes törökfürdő medence. Az összeállítás szerkesztője a 11-ből a negyedik helyre sorolta a Rudas török medencéjét.

Nem kisebbítve a Rudas érdemét, azért azt meg kell jegyezni, hogy ez nem egy különösebben tudományos összeállítás. A Thrillist lényegében naponta közöl ad hoc módon összeállított toplistákat, lehetőleg olyanokat, amelyekhez szép képeket lehet összevadászgatni a netről.

A lista első helyezettje – egy fűtött vizű csónakmedence – pedig inkább vicces, mint szép. A most felkapott összeállítást tavaly novemberben publikálták és azóta a Thrillist saját statisztikája szerint 6000-en nézték meg.

Mindezek fényében azért mókásak az ezzel kapcsolatos mai címek: „A Rudas termálmedencéje a negyedik legszebb a világon”, és „A legjobbak között a Rudas fürdő”, vagy éppen a „Díjazták a Rudas fürdőt”.