• A térség turisztikai központjává szeretne válni Csurgó a településen megvalósuló több milliárd forintos beruházások révén.

  • Úszómedence, tanmedence, jacuzzi, szauna és termálvizes medencék is lesznek az új fürdőben.

Jelentős fejlesztések zajlanak a Somogy megyében található Csurgón. A település határában 600 millió forintból palánkvár épül, néhány történelmi épület és környéke is megújul, továbbá javában zajlik a sportcsarnok fejlesztése, valamint a hozzá kapcsolódó fürdő építése.

A Sótonyi László Sport és Szabadidőcentrum felújítása és bővítése egy több mint 3 milliárd forintos állami támogatás révén valósul meg. Az új uszodaépület ebből egymilliárd forintba kerül. A létesítményben egy hatsávos, huszonöt méteres versenymedence, továbbá tanmedence kerül kialakításra, de megépül a wellness részleg első üteme is. Utóbbi szaunát, jacuzzit és két kültéri termálmedencét foglal magában.

Csurgó szabadidőcentrumA Kapospont által a napokban készített videón az építkezés jelenlegi állása is megtekinthető. A tudósításból kiderül, hogy a hamarosan megvalósuló fejlesztések révén a térség turisztikai központjává szeretne válni Csurgó.

A város weboldalán még tavaly decemberben számoltak be arról, hogy sikeres volt a termálkút fúrása. 1270 méter mélyről 67 Celsius-fokos termálvizet tudnak kinyerni. Ez nemcsak a fürdő vízellátását biztosítja, ugyanis a hőenergia felhasználásával fogják fűteni a sportcsarnokot és az uszodaépületet is. A létesítményt várhatóan novemberben nyitják meg.

Csurgó termálkútCsurgón egyébként a helyi középiskolában is van egy uszoda. A Somogyi Hírlap az elmúlt hónapokban többször is foglalkozott az uszodával, amit bezártak, viszont a lakosság tiltakozása miatt – az új uszoda elkészültéig – végül újra megnyitották.

A településen régebben már működött egy termálvizes strand, ami évek óta kihasználatlan. Egy blogon három évvel ezelőtt közöltek néhány fotót az egykori strandfürdőről, ami már akkor is gyakorlatilag csak a romjaiban létezett.

Merre van Csurgó?

A több mint 5000 lakosú kisváros a horvát határtól mindössze 10 kilométerre fekszik. Érinti a Dombóvár-Gyékényes vasútvonal. A város Nagyatádtól 25 kilométerre, Kaposvártól 76 kilométerre, Nagykanizsától 35 kilométerre található.

Akad néhány kihasználatlan termálfürdő is Somogy megyében. Az ezekről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.