• Mennyien használják az 50 százalékos kedvezményt biztosító Zsigmondy Klubkártyát?

  • Érdemes még kiváltani?

  • Hány vendégük volt a budapesti fürdőknek az Erzsébet-program nyugdíjasoknak szóló akciója révén?

  • Interjú Czinege Szilviával, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatójával.

Czinege Szilvia– Február 29-én lejárt a Gellért Gyógyfürdőbe és a Széchenyi Gyógyfürdőbe kedvezményes belépési lehetőséget biztosító Zsigmondy Klubkártya hosszabbítási lehetősége. Mennyien használják a kártyát?
– Jelenleg több mint 13 ezer vendégünknek van Zsigmondy Klubkártyája. A 2013-as első évhez képest a felhasználási gyakorisága megduplázódott a kártyáknak, azaz egyre jobban kihasználják a vendégek ezt a lehetőséget.
– Ez konkrétan mit jelent?
–  Egy Zsigmondy Klubkártyával ma már átlagosan hét-nyolc alkalommal látogatnak el a fürdőkbe. Február végén egyébként csak a már korábban kiváltott klubkártyák meghosszabbítási határideje járt le, egész évben megvásárolható a kártya. Vannak, akik októberben igénylik.
– Októberben még van értelme kiváltani?
– Igen, hiszen a két fürdőbe 50 százalékos kedvezménnyel váltható napijegy, azaz már három alkalom után megtérül a kártya 5000 forintos ára. A hosszabbítási határidőnek egyébként adatvédelmi okai vannak, két hónapig őrizhetjük meg az előző évről származó adatokat.
– A Zsigmondy Klubkártyával eredetileg az volt a céljuk, hogy növeljék a hazai vendégek arányát a Gellértben és a Széchenyiben. Ez mennyire sikerült?
– 2012-ben készítettünk egy kutatást, akkor a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdőben napijegyet vásárlóknak 90-95 százaléka volt külföldi. Jelenleg a napijegyes vendégeinknek 85 százaléka külföldi. Viszont amennyiben az OEP-támogatott kezelésekre érkezőket és a bérletes vendégeket is beleszámítjuk, akkor már 40 százalék a hazai vendégek aránya. Ráadásul ezt úgy értük el, hogy a vendégszámunk folyamatosan, évről-évre nőtt, az elmúlt 5 évben a 12 fürdőegységünkben közel 1 millióval emelkedett a vendégek száma.

 

Széchenyi Gyógyfürdő– Az Erzsébet-programon belül a nyugdíjasok fürdőbelépős pályázatának határideje lejárt február 29-én. A korábbi években mennyien éltek ezzel a lehetőséggel a fővárosi gyógyfürdőkben?
– Szerencsére itt is növekedést tapasztalható. 2014-ben több mint 33 ezer vendéget fogadtunk, 2015-ben már több mint 43 ezer vendég érkezett az Erzsébet-program keretében, azaz 30 százalékos növekedés tudtunk felmutatni.

Mit kell tudni a Széchenyi Gyógyfürdő felújításáról? Mikor adják át a felújított Palatinus és Paskál strandokat? Meddig tart még nyitva a Dagály Fürdő? Mikor építik újjá a Pesterzsébeti Sós-Jódos Gyógyfürdőt? – Az interjú második részében a fővárosi fürdőfelújítások témáját jártuk körül.

Az interjú harmadik részében – amit ide kattintva talál – arról is beszél Czinege Szilvia, hogy miként válhatna gyógyturisztikai célponttá Budapest.