• Budapest legnagyobb, 21 medencés fürdőkomplexumáról készült egy videó.

  • Különösen a légi felvételek miatt érdemes megnézni.

Érdekes látni, hogy mennyit változott 39 év alatt a filmes technológia. Épp tegnap mutattunk ugyanis egy 1977-ben készült rövid reklámvideót a Zalakarosi Termálfürdőről (itt nézheti meg). Most pedig szintén egy reklámcélokból készült, a YouTube-ra ma feltöltött rövidfilmet nézhetnek meg a Széchenyi Gyógyfürdőről.

A kevesebb mint kétperces videóban több különleges légi felvétel is látható a termálfürdőről. Emellett feltűnik a belső medencetér, láthatunk némi ízelítőt a fürdőben elérhető wellness-szolgáltatásokból, továbbá néhány drónos felvételt a kültéri medencékről.

Széchenyi GyógyfürdőSzéchenyi GyógyfürdőSzéchenyi GyógyfürdőA korábbi Artézi Fürdő utódjaként 1913. június 13-án nyitották meg a Széchenyi Gyógyfürdőt. Hamar népszerű lett, ugyanis már 1919-ben évi 890 ezer vendéget fogadott a létesítmény, emiatt 1927-ben ki is bővítették a szabadtéri részleggel. 1963 óta a strandfürdő medencéi télen is üzemelnek, 1982 óta pedig nappali kórház is működik a Széchenyi Gyógyfürdőben. Jelenleg a fürdők terén ez Budapest legfőbb – és a külföldiek körében is legismertebb –  turisztikai attrakciója.

Itt megtekintheti a videót: