• Az Acapulco élménymedence és az új vizes játszótér sok új érdeklődőt vonzott a fürdőbe.

  • Ez segített ellensúlyozni a szeszélyes nyári időjárást.

  • Nyaranta egyre nő a hazai vendégek aránya.

Annak ellenére, hogy a 2015-ös öt hőségriadóval szemben idén nyáron csak egyetlen ilyen alkalom volt, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum vendégforgalma meghaladta a tavalyit – olvasható a Büki Újság legutóbbi lapszámában, amelyből kiderült az is, hogy a legforgalmasabb nyári napon 6300 vendéget fogadott a fürdőkomplexum.

Érdekes büki trend, hogy évről évre nő a magyar vendégek aránya. Idén nyáron már a fürdő látogatóinak 70 százalékát a hazai turisták adták. A külföldi vendégkör zöme pedig Ausztriából, Csehországból és Németországból érkezett.

A Büki Újságban megjelent cikk szerint a kedvező nyári szezonban nagy szerepe volt a fürdő idei új attrakcióinak. Sok fiatalat és családos vendéget vonzott a nyáron átadott Acapulco medence (ami a fürdő 33. medencéje) és a Spray Park.

Ahogy korábban írtuk, az Acapulco élménymedencében vihar- és ugróöböl, valamint gyermek hullámöböl teszi izgalmassá a fürdőzést. A Spray Parkban pedig egy vizes játszótér, ahol a legifjabb fürdővendégek a kedvükre locsolhatnak, spriccelhetnek és interaktív játékokat is használhatnak. (Az Acapulco medence és a vizes játszótér a strandszezonban üzemel).

Bükfürdő Acapulco medenceBükfürdő Spray ParkAz idei bükfürdői nyár a Trió Tv turisztikai magazinjában is téma volt. A lenti videón 8:00-tól kezdődik a fürdőre vonatkozó rész.