• Az első fürdőzők június 7-én vehetik birtokba a Vác Városi Uszoda strandján található vadonatúj gyermekmedencét.

  • A strandfürdő teljes területén ingyenes wifi-szolgáltatással is várják majd a vendégeket.

Idén június 7-én, jövő pénteken indul a szezon a Vác Városi Uszoda és Strandon. A szabadtéri medencekínálatuk az „L” alakú sportmedencéből áll, amit 27 Celsius-fokos vízzel töltenek. Valamint a strandnyitáskor már a vendégek rendelkezésére fog állni az új szabadtéri gyermekmedence is.

Mint korábban írtuk, az eredeti gyermekmedence közel 70 éve épült a jelenlegi medence helyén. A 2022-es tervek szerint az eredeti téglalap alakú medencetest került volna helyreállításra, azonban a feltárási munkák során derült ki, hogy a beton medenceváz sérülései, repedései miatt menthetetlen. A sérült medencetest alatt a bontást végző vállalkozó egy újabb, még korábbi, vasbeton szerkezetű vázat talált, amelyet szintén el kellett távolítani. Tovább hátráltatta a munkálatokat, hogy a földmunkák során egy pinceszerű üreg is a felszínre került, amelynek régészeti feltárása törvényi kötelezettséget vont maga után.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a régi gyermekmedencéből az alap sem hasznosítható, megkezdődött egy látványban és kialakításban is rendhagyó, multifunkciós medence tervezése.

gyerekmedence a váci uszoda strandján

A három, egymást metsző körívből kialakított medencetér lehetőséget adott egy 25 cm mély kisbabás pancsolórész kialakítására, ahol a legfiatalabb korosztály is biztonságosan strandolhat. Az idősebb korosztálynak pedig egy nagyobb és mélyebb, csúszdával, vízi játékokkal ellátott medencerész nyújt szórakozást. A két medencerészt elválasztó körív falán mozaikcsempéből kialakított, Vác városára jellemző motívumok találhatóak, a napsütéstől pedig árnyat adó napvitorlák óvják a gyermekeket.

Szintén az idei újdonságok közé tartozik, hogy a strandnyitásra átadják az új wifi-rendszert. Ennek köszönhetően a strand teljes területén elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás.

A strandnyitás pontos menetrendjéről itt talál további információkat. Illetve június 8-án lesz az uszoda megnyitásának 40. évfordulója, az eddigi négy évtizedjükről ide kattintva olvashat egy részletes cikket.

Váci uszoda strandmedence