• A korábbi hírekkel ellentétben továbbra sincs új tulajdonosa a pusztaszentlászlói termálfürdőnek.

  • Emiatt valószínűleg idén sem nyit ki a fürdő.

„A termálfürdő megnyitását remélik” volt annak a cikknek a címe, ami még januárban jelent meg a Zalai Hírlapban. Ebben Varga János, Pusztaszentlászló polgármestere arról beszélt, hogy információi szerint hamarosan új gazdája lesz az Aqua Barbara termálfürdőnek, s remélhetőleg a 2017-es strandszezonban már meg is nyitják a fürdőt. A Zalaegerszegtől 26 kilométerre lévő település – magántulajdonban lévő – fürdője tavaly már nem nyitott ki, s ingatlanos oldalakon 660 millió forintos irányáron tűnt fel.

Azonban mint a termálstrand tulajdonosától megtudtuk, téves a fenti információ és nem vásárolta meg senki a fürdőt. Jelenleg egyébként 550 millió forintért lehetne tőlük megvásárolni az Aqua Barbarát, azaz csökkentették az árát. Mindezek alapján pedig nagy valószínűséggel idén sem fog kinyitni a termálfürdő.

Pusztaszentlászlón a 2000-es évek elején fúrtak kutat, kifejezetten egy fürdő létesítésének céljával. Az Aqua Barbara strandfürdőt 2009-ben nyitották meg, 2012-ben pedig egy fejlesztésnek köszönhetően fedett résszel bővült. A létesítményhez egy kemping is tartozik a teljes területe pedig eléri a 10 hektárt.

Frissítés: a pusztaszentlászlói termálfürdő 2020-ban újra nyitott.

Aqua Barbara termálfürdőA mind a mai napig működő webkamerákkal rendelkező fürdőben összesen hat medence található, köztük különböző hőfokú ülőmedencék, élménymedence (macimedence), gyermekmedence és sportmedence. A fürdő különösen népszerű volt a zalaegerszegiek körében, de sokan még a Balaton mellől is ellátogattak a Pusztaszentlászlóra.

Itt megtekinthető a fürdő bemutatóvideója: