• Egy új kutat fúrnak, valamint a fedett fürdőben egy pancsolómedencét is építenek.

  • A fejlesztésekhez az önkormányzat biztosítja a forrást.

A nyírbátori képviselő-testület február elejei ülésén hangzott el, hogy kezdeményezik fejlesztési hitel felvételét. Az így szerzett forrás egy részéből pedig a nyírbátori Sárkány Wellness- és Gyógyfürdőt fejlesztenék.

Mindenképpen fúrniuk kellene egy hideg vizes kutat. Erre azért lenne szükség, mert az elmúlt szezonok tapasztalatai alapján a nyári kánikula idején vízhiány volt a fürdőben, előfordult például, hogy emiatt nem működtek a zuhanyrózsák. Ráadásul olcsóbb is, ha egy saját kutat használnak és a hideg vizet nem a városi hálózatról vételezik.

A másik beruházás egy új gyermekmedence lenne, hogy az egészen pici gyerekek számára is legyen egy jól elszeparált pancsolórész a fedett épületben. A süllyesztett fenekű tanmedence ugyanis a nagyon kicsi gyerekek számára nem ideális.

A Kelet-Magyarország napilap tegnapi számából pedig kiderült, hogy zöld utat kaptak ezek a tervek, azaz megvalósulhat az új kút fúrása, valamint a 2-5 éves korosztály számára a pancsolómedence építése. Utóbbit várhatóan majd idén ősszel adják át.

Nyírbátori termálfürdőA nyírbátori fürdő a helyi és a környékbeli lakosoknak kétféle kedvezményt is kínál. A Nyírbátor Kártyát 2000 forintos éves díj ellenében a helyi lakosok igényelhetik, s ennek révén 15 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a termálfürdő összes szolgáltatását. 2017-es újdonság, hogy a 3 órára érvényes belépőjegyek árából nem 15, hanem 25 százalékos kedvezményt adnak a kártyabirtokosok részére.

A Nyírbátor Barát Kártya 10 százalékos kedvezményt biztosít. Ezt a környéken élők, illetve a nyírbátori cégnél dolgozók, de máshol élők igényelhetik (elég sokan, mert számos nagyüzem található a városban). A két kártya egyébként nemcsak a fürdőben, hanem a  település más szolgáltatóinál is különféle kedvezményeket biztosít.

További gyerekbarát fürdőtippeket olvashat ide kattintva.