• Kicsit csúszik az építkezés kezdete, ezért idén még látogatható az Aquaticum Strandfürdő.

  • Májusban kezdődik a bontás előtti utolsó szezonja a fürdőnek.

A debreceni Aquaticum Strandfürdő elődjét 1932-ben nyitották meg, s mára igazán szükségessé vált a teljes körű felújítása. Ez meg is fog történni, ugyanis egy állami támogatás révén négymilliárd forintból újul meg a fürdő és a környéke. Ebből konkrétan a strandfürdő modernizációjára körülbelül 2,5 milliárd forintot tudnak majd költeni.

Tavaly szeptemberben már arról számolt be a helyi televízió, hogy sok vendég búcsúzkodni ment ki a régi strandfürdőbe. Akkor még úgy volt, hogy a 2016-os volt a fürdő utolsó szezonja. Jelenleg azonban még a leendő strand kivitelezési terveinek az elkészítésére kiírt tender sem zárult le, magyarán a nyáron még biztosan nem kezdődhet el a fürdő átépítése.

A megyei napilap, a Hajdú-bihari Napló tegnap közölt egy interjút Papp László, debreceni polgármesterrel és ebben rákérdeztek a fürdőre is. Ebből kiderült, hogy lesz még egy utolsó utáni szezonja is a nagyerdei strandfürdőnek. A kivitelezési tervek ugyanis várhatóan csak az idei év végére készülnek el, az építkezés pedig 2018-ban kezdődik.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a korábbi tervekhez képest egy évvel később, 2019-re fejeződhet be az Aquaticum Strandfürdő felújítása. Az idei már csak azért is az utolsó szezonja lesz a mostani fürdőnek, mert ősszel elkezdik a Klinika felőli épület bontását. A 2018-as nyári szezonban így a Kerekestelepi Strand lesz Debrecen egyetlen szabadtéri fürdője.

Nagyerdei StrandfürdőAz idei szezonra visszatérve: jelen állás szerint a szokott rendben, májusban megnyitja kapuit a strandfürdő. A létesítményben – amennyiben minden medencét beüzemelnek – két gyógymedence, két gyermekmedence, egy hullámmedence és egy úszómedence áll majd a vendégek rendelkezésére.