• Komoly fejlesztések megvalósítását tervezik a Hungarospa fürdőkomplexumban.

  • Bővítik a fedett élményfürdőt és a gyógyfürdőt, a strandfürdő egy részét pedig négy évszakossá alakítanák.

Hajdúszoboszló város képviselő-testülete az elmúlt héten fogadta el az üdülőhely 2025-ig szóló turizmusfejlesztési stratégiáját. Ebből kiderült az is, hogy milyen fejlesztési tervek vannak a Hungarospa fürdőkomplexum kapcsán. A lentiek közül eddig az Aqua-Palace élményfürdő bővítéséről hallottunk, illetve írtunk, a többi számunkra is újdonságnak számít.

A fejlesztési program első eleme már megvalósult 2021 nyarán, ez pedig a Prémium Zóna volt, amit a strand területén, a csónakázó tó partján alakítottak ki. A 3,5 milliárd forintból megvalósított, 2,5 hektáros, szezonális élményfürdő egyből nagy sikert aratott a vendégek körében. Úgy számoltak, hogy az első – még nem is teljes – szezonjában 31 ezer látogatót fogad majd, amit a valóságban 76 százalékkal teljesítettek túl.

Ezen felül 2025-ig még többféle, a fürdőkomplexumot érintő fejlesztés várható. Szintén nagy volumenűnek ígérkezik, ezért elsőként említjük az Aqua-Palace élményfürdő bővítését. Ezen felül a gyógyfürdőhöz kapcsolódóan egy új épületszárnyat és egy exkluzív fürdőrészt alakítanának ki Park Spa néven.

Szintén a tervek között szerepel a strandfürdői tradicionális fürdőrész (lenti képen) átalakítása, ami a medencék átépítését és négy évszakossá alakítását foglalja magában. Ezáltal jelentősen bővülne a gyógyfürdő és az Aqua-Palace kültéri kapacitása, de a vizesblokkokat, öltözőket is korszerűsítenék.

Hungarospa Hajdúszoboszló strand

A “Junior Zóna fejlesztése” a medencék árnyékolását, új attrakciók kialakítását, a pihenőterületek átalakítását, higiéniai fejlesztéseket foglal magában. Ezen felül átalakítanák a tanmedencét, a vendéglátóhelyeket pedig fejlesztenék. Az “Aktív Zóna fejlesztése” keretében attrakció- és pihenőterület bővítést, valamint a vendéglátóhelyek, üzletek modernizációját tervezik.

Az Aquapark működésébe bevonnák a tópartot és a szigetet, valamint új csúszdákkal bővülne a kínálat. Továbbá az Árpád uszoda fejlesztése is a 2025-ig szóló tervek között szerepel.

A fürdőkomplexum saját szállodáját, Hungarospa Thermal Hotelt a jelenlegi háromcsillagos szintről négycsillagossá fejlesztenék. A Thermal Campingbe pedig új mobilházakat telepítenének és korszerűsítenék a szociális létesítményeket.