• A lezárások ellenére 2021-ben nagyon jó vendégforgalmat ért el a Zalaegerszegi Termálfürdő.

  • Idén egy erdélyi sós dézsafürdővel, valamint új szaunával szeretnék bővíteni a fürdő kínálatát.

Zala megyében található talán országos szinten is legerősebb fürdőkínálat. Ez jó a vendégeknek, ugyanakkor a fürdők számára kihívást is jelent. Tóth István, a Zalaegerszegi Termálfürdő vezetője elmondta, hogyan alakult az elmúlt évük, milyen fejlesztési terveik vannak, de beszélt arról is, hogy mivel tudnak kitűnni a megye többi fürdője közül.

– Tavaly a lezárásokat követően, május végén nyitott újra a Zalaegerszegi Termálfürdő. Összességében milyen volt a 2021-es esztendő a fürdő számára?
– A nyitást követő első időszakban még csak védettségi igazolvánnyal lehetett felkeresni a termálfürdőt. Amint ezt a nyáron eltörölték, ugrásszerűen megnőtt a vendégszám. Olyannyira, hogy vendégforgalom szempontjából kifejezetten jó évet zártunk.

– Milyen a vendégkör összetétele?
– A mellettünk található kemping révén sok német, osztrák és olasz turista is látogatja a fürdőt. Ugyanakkor a forgalom nagyobbik részét a hazai vendégek adják. Különösen kedvelt a megyeszékhelyen lakók körében, hiszen az önkormányzat támogatásának köszönhetően a helyi lakosok jelentős kedvezményt kapnak a belépők és bérletek árából.

– Zala megye fürdős kínálata nagyon erős. Mi az, amiben a Zalaegerszegi Termálfürdő kit tud ebből tűnni? Mi a fő vonzerejük?
– Az egész évben nyitva tartó Zalaegerszegi Termálfürdő egyik különlegessége a fényterápia, amit nagyon szeretnek a vendégeink. Talán egyedülálló az országban a speciális szellőzőrendszerünk, aminek révén a belső terekben pollen-, vírus- és baktériummentes környezetet tudunk biztosítani. Így nálunk még a pandémiás időszakban is biztonságos a fürdőzés. Fontos az is, hogy a fürdő környékén is nagyon gazdag a kikapcsolódási lehetőségek köre, hiszen itt található a szomszédban a strandolásra is alkalmas Gébárti-tó, valamint a szezonálisan üzemelő AquaCity aquapark is. A családok számára ez nagyon ideális kikapcsolódási lehetőséget jelent.

– Várható-e idén valamilyen fejlesztés a fürdőben?
– A Zalaszentgróti Termálfürdőben szerzett kedvező tapasztalatok alapján itt is szeretnénk egy sós vizű erdélyi dézsafürdőt telepíteni. Ezen felül egy újabb szaunát is kialakítanánk, amit már nagyon igényelnének a vendégek.

Zalaegerszegi Termálfürdő medence