• A korábbi évekkel ellentétben nem zárt be kora ősszel a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdő.

  • A tavalyi évről, a téli nyitvatartás tapasztalatairól és a fejlesztési terveikről kérdeztük a fürdőt üzemeltető társaság vezetőjét.

Telepítettünk egy erdélyi dézsafürdőt, amiben 150 kiló parajdi só található, ezt nagyon megkedvelték a vendégek – számolt be az elmúlt időszak egyik újdonságáról Tóth István, a Szent Gróth Termálfürdőt működtető Szentgrótért Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember beszélt a 2021-es év alakulásáról és arról is, hogy távlatilag milyen fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.

– Mennyire sikerült jól a tavalyi év a fürdő szempontjából?
– A korlátozások miatt nehezen indult a 2021-es szezon. Nagyon megéreztük azt az időszakot, amíg csak védettségi igazolvánnyal lehetett jönni a fürdőbe. Viszont miután ezt eltörölték, már egész szépen alakult a vendégforgalmunk. Összességében nem panaszkodhatunk, mert sikerült azt a bevételi szintet hozni, amit az előző években is. Nagyon szeretik a fürdőt a vendégek, hiszen egy csodálatos zöldövezetben, hatalmas parkban található, ideális pihenőhely a családok számára.

– A korábbi években csak szezonálisan tartott nyitva a fürdő, de 2021 őszétől áttértek az egész éves működésre. Milyenek ennek kapcsán az első hónapok tapasztalatai?
– Közel tíz évig nem volt nyitva a fürdő télen, ezért még a vendégeknek is meg kell szokniuk, hogy bármikor jöhetnek. Nem mondom azt, hogy nem fért volna el több vendég a fürdőben, de nem vagyok elégedetlen a téli hónapok forgalmával. Számos iskolával szerződést kötöttünk, hogy nálunk tartsák az úszásoktatásukat, ezen felül egy úszósport egyesülettel is megállapodunk, akik rendszeresen bérlik az úszómedencét. Tulajdonképpen ez tette lehetővé, hogy télen is nyitva tarthasson a termálfürdő.

– Az idei esztendőre készülnek valamilyen újdonsággal?
– Telepítettünk egy erdélyi dézsafürdőt, amiben 150 kiló parajdi só található, ezt nagyon megkedvelték a vendégek és egész évben működtetni fogjuk. Az idei tervek közé tartozik az is, hogy új játékokat vásárolunk a gyerekmedencébe. Ugyanakkor minden fejlesztés megvalósítása attól függ, hogy milyenek lesznek az anyagi lehetőségeink, hiszen nagy terhet ró a fürdőre a minimálbér emelése, illetve az energiaárak jelentős emelkedése. Már csak ezért is szeretnénk olyan programokat szervezni, amelyek sok vendéget vonzanak a fürdőbe, így például lesz majd gyereknap, retró nap, családi nap, jótékonysági nap és autóbemutató is.

– Távlatilag milyen fejlesztések megvalósítása lenne fontos?
– Nagyon jól jönne a fürdő üzemeltetési költségeinek csökkentése szempontjából, ha létre tudnánk hozni egy napelemparkot. Ez órási beruházás lenne, aminek még nincs meg a pénzügyi fedezete. Pályázatokban gondolkozunk, de az eddigi lehetőségek mindig olyan jellegűek voltak, amin nem tudtunk indulni. Abban bízom, hogy a jövőben már lesz olyan pályázat is, amin mi is elindulhatunk. Szintén a terveink között szerepel a kemping bővítése, új élményelemek bevezetése, a világítás korszerűsítése is.

Zalaszentgrót fürdő beltéri medence