• Idén 10 százalékkal nőtt a nyíregyházi fürdők vendégszáma és jóval több fürdőkezelést végeztek, mint tavaly.

  • Jövőre még több balneoterápiás kezeléssel számolnak.

Az egészen pontos vendégszám nyilván csak ma fog kiderülni, de az már biztos, hogy idén több mint 505 ezer látogatója volt Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőnek. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy ez a cég által működtetett park- és élményfürdő, a tóparti szabadtéri strand, a Fürdőház, valamint a városközpontban található Júlia Fürdő összesített vendégforgalma. 2014-ben 460 ezres vendégszámot értek el, azaz 2015-ben 10 százalékos növekedést produkáltak. Ez 2016-ban tovább nőhet, hiszen decemberre fejeződött be Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű komplex idegenforgalmi szolgáltatás-fejlesztése.

Az európai uniós támogatás révén új gyógyászati szárnnyal bővült az Aquarius Élményfürdő épülete. Sóstógyógyfürdőn 2014-ben 104 ezer balneoterápiás kezelést végeztek, idén ez a szám 130 ezerre emelkedett. 2016-ban pedig az előzetes kalkulációk szerint mindez további 25-35 ezer kezeléssel nőhet.

Aquarius Élményfürdő NyíregyházaA vendégszámmal párhuzamosan a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. árbevétele is növekedett. 2014-ben 958 millió forintos nettó bevételt produkáltak. Podlovics Roland tájékoztatása szerint idén ez több mint 20 százalékkal nőhet és elérheti az 1,2 milliárd forintot.

Ahogy a fürdők nyitvatartási idejét összegyűjtő cikkünkből kiderül: a nyíregyházi fürdők (Aquarius, Fürdőház, Júlia) szilveszterkor és január elsején is várják a vendégeket.