• A zalai tésztareceptek mellett Magyarország kedvenc bikefood ételét is keresik.

  • Magánszemélyek, bisztrók, éttermek jelentkezését is várják.

Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.

Idén ismét kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első bikefood ételét, de Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokos egészségtudatosság jegyében.

Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

Zalakaros kerékpárbarát üdülőhelyA versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a zalakarosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?
Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

Mitől bikefood?
A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis, azaz elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

Fontos megemlíteni, hogy mindkét kategóriában indulhatnak magánszemélyek, bisztrók és éttermek is, de csak saját ételfotókkal lehet nevezni. Nevezés: e-mailen a marketing@zalakaros.hu-n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.

A Zalakaros kedvenc tésztaétel receptje díja 100 ezer forint készpénz. A Magyarország első bikefood étele receptje díja pedig egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve. Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a tíz döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából.

A receptbeküldők között kisorsolnak egy 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából. Receptek beküldési határideje 2019. május 31.

Zalakaros strandfürdőAz eredményhirdetésre mindkét kategória győztese esetén a Mapei Tour de Zalakaros nulladik napján kerül sor, június 21-én.