• Vadonatúj termálmedence épül, valamint egy régi ülőmedence és egy beltéri termálvizes medence is megújult, vagy épp felújítás alatt áll.

  • Sok fürdőben a zárvatartás idején sem állt meg az élet.

Egyes fürdők az elmúlt hónapok kényszerű zárvatartása idején is belevágtak kisebb beruházásokba. Ezek közé tartozik a vásárosnaményi Szilva Termál és Wellnessfürdő, ami múlt szombaton nyitotta meg újra a kapuit.

Egy megújult fürdő fogadta a vendégeket, hiszen felújították a száraz szaunát és a gőzkabint, kifestették az öltözőket, javították a medencék burkolatát. Ezen felül elkezdődött egy kisebb szabadtéri termálmedence építése. Ez utóbbi jelenleg még nem használható, de azt ígérik, hogy július végén már birtokba vehetik a vendégek.

A kehidakustányi Kehida Termál már május eleje óta látogatható, de a fedett fürdőrész megnyitásában is az elsők között voltak. A kehidai fürdőben is folyamatban van egy fejlesztés, ugyanis felújítás alatt áll a kültéri nagy gyógyvizes medencéjük. Már csak a medence burkolása van hátra, ami júliusban lesz esedékes, azaz talán már nem kell sokat várni a gyógymedence átadására.

medence termálvízA Mesteri Fürdő esetében kicsit más volt a helyzet, mint a fenti két létesítménynél. Nálunk ugyanis pont a járványhelyzet kezdetére készült el egy fejlesztés, ami viszont emiatt még újdonság lehet sok vendégük számára.

Az év első napjaiban zárták le a fedett barlangmedencéjüket, s bár a felújítása márciusra befejeződött, de nem sokkal később a koronavírus-járvány miatt be kellett zárni a fürdőt. Ugyanakkor a Mesteri Fürdő június 15. óta már újra várja vendégeket, így a szabadtéri medencék mellett a felújított fedett medencét is érdemes kipróbálniuk a fürdőzőknek.