• Friss felvételek készültek az egerszalóki sódombról.

  • A Saliris Resortot július elsején nyitják meg, a Nosztalgia Strandfürdőben pedig már most is várják a vendégeket.

Bertalan Balázs YouTube csatornájának számos hangulatos egerszalóki videót is köszönhetünk. A fürdő mellett található sóbombról az elmúlt években több felvételt is készített. A kedvencük pedig a 2016 szilveszterének reggelén, mínusz 10 Celsius-fokban, az ekkor is nyitva tartó Nosztalgia Strandfürdőről készített videója.

Most az egerszalóki sóbombról töltött fel egy friss felvételt, amit lejjebb görgetve nézhetnek meg. Láthatóan jó formában van a domb, szépen épül a termálvíznek köszönhetően.

Bár mindenki sóbombnak becézi az egerszalóki képződményt, valójában mésztufáról van szó. A felszínre kerülő termálvízből ugyanis kalcium-karbonát, azaz mészkő válik ki, amint lehűl a víz. Ahogy a lenti videón is látszik, a mésztufán megjelennek sárgás, zöldes, barnás foltok, ezek a vízben megtelepedő algák miatt alakulnak ki.

A felvételek készítésekor egyébként a Saliris Resort fürdő még nem nyitott ki. A szálloda- és fürdőkomplexum járványhelyzet utáni megnyitása július elsején lesz esedékes. Eredetileg úgy volt, hogy a szabadtéri medencékkel rendelkező Nosztalgia Strandfürdőt is majd csak elsején nyitják meg, azonban ezt előrehozták június 19-re.

A strand továbbra is a megszokott nyitvatartással várja a fürdőzőket, azaz pénteken és szombaton 9:30-kor nyitnak és éjjel fél 1-kor zárják a medencéket. A hét többi napján pedig 22:30-kor kell elhagyni a Nosztalgia Strandfürdő gyógyvizes medencéit. A jegyárak változatlanok.