A Magyar Fürdőszövetség szervezésében október 12-én, tehát ezen a héten szombaton tartják a Magyar Fürdőkultúra Napját. Arról, hogy Zalakaroson mivel örvendeztetik meg a látogatókat ezen a napon, már beszámoltunk. Időközben azonban kiderült az is, hogy a budapesti, mezőkövesdi és mórahalmi termálfürdőkben milyen programokkal és akciókkal készülnek a jeles napra.

Budapesti fürdők: A Széchenyi Gyógyfürdőben fürdőlátogatásokat szerveznek, a létesítmény bejárására 12 és 16 órakor lesz lehetőség, a csoportok a társas termál aulából indulnak. A Gellért Fürdőben a Presto kamaraegyüttes ad majd koncertet, október 12-én 13 órától, másnap pedig 15 órai kezdettel. A Rudas Fürdőben 20 százalék kedvezményt adnak a 30 perces vizes, bőrfeszesítő és mélyápoló masszázsok (4200 forintos) áraiból. A Lukács Fürdőben 9 és 15 órakor látogatható lesz a Lukács Galéria. A Király Fürdőben pedig a 30 perces masszázsok 4000 forint helyett 3500 forintba kerülnek ezen a napon.

Széchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Gyógyfürdő

Zsóry Gyógyfürdő, Mezőkövesd: 20 százalékos kedvezmény biztosítanak a teljes árú, a nyugdíjas és a diák belépőjegyek, valamint a szaunavilág jegyek árából is. Ezen felül 10 és 15 órakor aqua zumba is lesz a fürdőben.

Mórahalmi Termálfürdő: filmvetítést tartanak a hazai fürdőkultúráról és a fürdőruha történetéről. Gyerekfoglalkozások is lesznek a játszóházban, továbbá szaunaszeánszokon is részt lehet venni, és erre a napra 22 óráig meghosszabbítják a nyitva tartást. További akciója lesz a fürdőnek, hogy a családi jegyek mellé szaunaszeánsz jegyet adnak ajándékba. A 10 alkalmas bérletek mellé egy ingyenes családi jegyet, a 20 alkalmas bérletek mellé pedig kettő családi jegyet adnak.