A hazai termálfürdők a legkülönfélébb akciókkal és programokkal készülnek az őszi hónapokra. Összegyűjtöttük, hogy az egyes fürdőhelyeken mire számíthatunk.

Bükfürdő: október elseje és november 30-a között, akik élményfürdő belépőt tartalmazó kényeztető spa csomagot vásárolnak, azokat megajándékozzák egy 3000 forint értékű ajándékkártyával. Október egészében a szuperkombi napijegy ára 5500 helyett 4500 forint. Továbbá október 10-24. között (23-a kivételével) hétfőtől csütörtökig az élményfürdő kiegészítő napijegyek 50 százalékos kedvezménnyel válthatók. Sőt, októberben és novemberben minden szerdán ingyen szaunaszeánszokat tartanak a szauna világban.

A Bükfürdői Termálfürdőben a Magyar Fürdőkultúra Napja programsorozat részeként október 12-én díjtalan programok lesznek. A nap folyamán több alkalommal vízitornán, aquabike-on, szaunaszeánszon vehetnek részt a fürdővendégek, továbbá nyílt napot tartanak a termálfürdő Medical Wellness Centrumában.

termálfürdő őszHarkány: a pécsi lakosoknak kedveskedik a Harkányi Gyógyfürdő azzal, hogy az OEP által finanszírozott gyógykezelések önrésze pusztán 100 forintba kerül a számukra. Az akció október elejétől november végéig tart. A kezelések igénybe vételéhez nem szükséges beutaló. A fürdő szakorvosát hétköznap 9 és 15 óra között lehet felkeresni, aki indokolt esetben felírja a kezeléseket. A gyógyfürdőben kádfürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor-kezelés, egyéni és csoportos vízi gyógytorna, iszapkezelés, paraffinpakolás, szénsavas kádfürdő és elektroterápia érhető el.

Hévíz: ez az üdülőhely is csatlakozott a Magyar Fürdőkultúra Napjához, aminek keretében október 12-én a három órás Tófürdő belépő 4 órás időtartamra lesz érvényes.

Tamási Termálfürdő: október 15-én lesz a Fehér Bot Világnapja. Ebből az alkalomból a termálfürdő október 14-18. között minden belépőjegy árából 20 százalékos kedvezményt ad a vak, gyengén látó és látássérült vendégei számára. A Tamási Fürdő egyébként úgynevezett „Ability Fürdő”, ami azt jelenti, hogy megkülönböztetett figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetűekre: a mozgássérültek mellett a vakok, és gyengén látók is biztonsággal használhatják a szolgáltatásaikat. A parkolótól kezdve bordázott vakvezető sávok kerültek kiépítésre, a táblák Braille írással vannak ellátva, a létesítményben ülőpados termálmedencék is találhatók, a büfé pedig lifttel is megközelíthető.

Tamási Termálfürdő (fotó)Sárvár: a Magyar Fürdőkultúra Napján itt is lesz rendezvény. 11:30-kor és 14 órakor vízi gimnasztikát tartanak az élményfürdőben. 15 órakor csoportos meditációt a gyógytorna teremben. 16 és 18 óra között pedig hangmasszázs bemutató lesz, kipróbálási lehetőséggel. A szaunában pedig 15, 17 és 18 órakor ingyenes felöntéseket tartanak.