Legalábbis Vas megyében a helyi napilap által szervezett fürdőhely-felmérési akcióban. Bükfürdő kapta a legtöbb közönségszavazatot is, a második helyezett Sárvár lett.

A Vas Népe napilap már évek óta megszervezi a „legkedveltebb üdülőhely” szavazást. A lap újságírói személyesen megkérdeznek találomra kiválasztott hazai és külföldi vendégeket a versenyben szereplő üdülőhelyeken. A pontozás során értékelik a település szolgáltatásait, a kirándulási, sportolási, szórakozási lehetőségeket, valamint a közbiztonságot és a közterületek tisztaságát. Mindezt pedig egy közönségszavazás is kiegészíti.

Idén nyolc település volt versenyben a megyéből, közülük pedig Bükfürdő érte el a legjobb eredményt. Ezzel megelőzték Sárvárt, a harmadik pedig Szombathely lett. A napilap internetes oldalán szervezett szavazás során is első helyen végzett Bükfürdő, méghozzá a szavazatok 76 százalékával. Második itt is Sárvár lett, a harmadik helyre pedig Celldömölk futott be. Az elismerést jelző védnöki táblát hivatalosan október 18-án fogja átadni a napilap képviselője a Bükfürdői Termálfürdőnek.

Bükfürdő gyógyfürdő (fotó)Tavaly egyébként ebben a versenyben Vas megye történelmi városait versenyeztették. Közülük Kőszeg végzett az első helyen, a második pedig akkor is Sárvár lett. Idén már kifejezetten a fürdőhelyeknek hirdette meg a versenyt a Vas Népe napilap. Nyolc település volt versenyben: Borgáta, Bükfürdő, Celldömölk, Mesteri, Sárvár, Szentgotthárd, Szombathely és Vasvár.