Zalakaroson megkezdték a buszpályaudvar felújítását, a termelői piac kialakítását, valamint már a védett növényeket telepítik át az épülő termáltó miatt.

Már javában zajlik a Zalakarosi Termálfürdő fedett részlegének átépítése (erről bővebben ide kattintva olvashat), de eközben más munkálatok is elkezdődtek a település többi részén. Egy régiós közösségi közlekedésfejlesztési projekt keretében már dolgoznak a meglehetősen avíttas buszpályaudvar felújításán. Nem csak az akadálymentessé váló épület, hanem a környezete is megújul, ivókutat alakítanak ki és új információs táblák is lesznek. Sőt, a zalakarosi kistérség autóbuszöbleit is felújítják. A munkálatok ideje alatt buszpályaudvarként a régi piac területét használják.

Buszpályaudvar: megérett a felújításra

Buszpályaudvar: megérett a felújításra

Zalakaroson kialakítanak egy térségi termelői piacot is, ahol kulturált környezetben értékesíthetik portékáikat a környék gazdálkodói és kézműves termelői. A piac a rendezvénytér mellett kerül kialakításra. A területet díszkővel fedik le, ahol fából készült árusítóhelyek is épülnek.

A Zalai Hírlap beszámolója szerint a védett növények áttelepítésével megkezdődött a zalakarosi termáltó és ökopart kialakítása is. A nagyrészt uniós forrásból megvalósuló, közel 400 millió forintos beruházás révén a termálfürdő amúgy elfolyó vizéből alakítják ki a tavat, valamint körülötte egy új sétányt. Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor jövő tavasszal már át is tudják adni a látogatóknak a tavat. Jelenleg olyan őshonos és védett növények áttelepítése folyik, mint a fehér zászpa, vagy a tőzike. A növények új helye a leendő tanösvény mellett lesz.