A zalaegerszegi önkormányzat  jövő év december 31-ig megvásárolná a Gébárti-tó körüli turisztikai létesítményeket. A Zalai Hírlap információi szerint ez a termálfürdőt, a mellette lévő kempinget és a geotermikus közműrendszert foglalná magában. Mindez egyébként a felvásárlási tervek elhalasztását jelenti, ugyanis az önkormányzat korábban 2013-ra tervezte a megyeszékhely üdülőterületének megszerzését, de idén erre nem tudnak elegendő forrást biztosítani.

Az zalaegerszegi Gébárti-tónál – magánberuházásban – 11 évvel ezelőtt kezdődtek turisztikai fejlesztések. Ennek része volt az AquaCity vízi vidámpark, a fedett termálfürdő, az Aquatherma termáfalu és kemping felépítése. A beruházó és az önkormányzat között azonban egy idő után megromlott a viszony, ugyanis nem a város elvárásai szerint haladtak a fejlesztések, valamint a szintén erre a területre tervezett szálloda sem épült fel. Az aquapark üzemeltetését néhány évvel ezelőtt már át is vette Zalaegerszeg.

Aqua City ZalaegerszegA város azért szeretné saját kézbe venni a létesítményeket, mert a jövőben komplexen kezelnék a tó környékét, jelenleg ugyanis a zalaegerszegi turisztikai lehetőségek – köztük a tó és a termálfürdő – nem túl széles körben ismertek, pedig ezek révén jelentősen növelhető lenne a város idegenforgalmi vonzereje. A tervek szerint a tulajdonosváltás után pályázati források, esetleg egy új befektető révén folytatnák a Gébárti-tavi fejlesztéseket.