• Megviselte a Marcaliban található termálfürdő medencéit a téli időjárás, de június 2-án meg tudják nyitni a szabadtéri részleget.

  • Nagyon olcsó belépővel készülnek a nyitás napjára.

Élményelemekkel felszerelt gyógymedence, klasszikus gyógyvizes ülőmedence, termálmedence, gyermekmedence,  tanmedence – június másodikán ezekkel a medencékkel indul a strandszezon a Marcaliban található termálfürdőben. A Balaton déli partjának közelében lévő fürdőről a Tavi Tv nevű helyi televízió közölt egy rövid tudósítást.

Ebben Györkös Tamás, a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatója elmondta, hogy javában készülnek a szezonra és az elmúlt hetekben rengeteg teendőjük akadt, a téli időjárás ugyanis megviselte a szabadtéri medencéket. Csaknem mindegyik medencén javítaniuk kellett a hideg idő által okozott meghibásodásokat. A fent felsorolt medencéken túl az 50 méteres úszómedencét is megnyitják, de majd csak június közepe, vagy vége táján. Ennek oka az, hogy a nagy úszómedence vizét nem tudják folyamatosan temperálni, ezért a beüzemelésével meg kell várniuk a melegebb időt.

A fürdő igazgatója beszélt arról is, hogy egy műszaki problémájuk is akadt, ugyanis két termálkútjuk is “be lett homokolódva”, így most egyetlen kút biztosítja a vízellátást, de a szakemberek már dolgoznak a meghibásodott kutak javításán.

Június másodikára idén is programokkal készülnek. A gyerekek számára sorversenyeket, a felnőtteknek főzőversenyt tartanak, de délután kulturális programok is lesznek a termálfürdőben. Az idei strandszezon első napján egy akcióval is várják a fürdőzőket, ugyanis gyerekeknek ingyenes a belépés, a felnőttek pedig 600 forintért válthatnak belépőjegyet.

A Tavi Tv tudósítását itt nézheti meg:

A marcali fürdő 2003 óta működik, az egész évben üzemelő fedett tanuszodát 2009-ben nyitották meg, szeptembertől június elejéig csak a fürdő fedett része tart nyitva. A medencék mellett a vendégek rendelkezésére áll strandröplabda pálya, kosárlabda pálya, gőzkabin és egy szauna is.