• Tavaly meghaladja a 400 ezret a Thermalpark termálfürdő vendégeinek a száma.

  • Nagyot lendített a forgalmon a háromcsillagossá fejlesztett hotel tavalyi átadása.

2014-ben 323 ezer fürdőző, 2015-ben 377 ezer vendég, 2016-ben 399 ezer vendég kereste fel a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdőt. Tavaly ez a szám már elérte a 410 ezret, azaz 3 év alatt közel 90 ezerrel nőtt a termálfürdő vendégeinek a száma. A fürdőben tartott sajtótájékoztatóról a Paramater.sk számolt be, s ebből kiderült, hogy az éves bevétel is jelentősen nőtt: a 2016-os 3 millió euróról 2017-re 3,5 millió euróra.

A növekedésben jelentős szerepe volt, hogy tavaly átadták a felújított és kibővített szállodát. Ez korábban csak kétcsillagos minősítésű volt és mindössze 16 szobával rendelkezett, a beruházás után viszont a szobák száma 47-re nőtt, a szálloda pedig elérte a háromcsillagos besorolást.

A 18 hektáros Thermalparkban 10 medence áll a fürdőzők rendelkezésére, s ebből 7 medence egész évben működik. A dunaszerdahelyi létesítmény kedveltségére jellemző, hogy tavaly sokszor már telt ház volt a fürdőben. A 45 évvel ezelőtt megnyitott termálfürdőben további fejlesztéseket is terveznek. A legrégebbi, a fürdővel egyidős szabadtéri medencéjüket ősszel felújítják, emellett bővíteni fogják a szállodához tartozó parkolót.Dunaszerdahelyi termálfürdőA hotel felújítása bevonzott egy új vendégkört is, olyanokat, akik nem feltétlenül a szállodához kapcsolódó termálfürdő miatt érkeznek, hanem például átutazó üzletemberek, de a Slovakiaringre látogató csapatok is sokszor a Thermalpark hoteljét választják szálláshelyként. A vendégek többsége amúgy Dunaszerdahely környékéről érkezik, őket a pozsonyiak követik, s a harmadik legnagyobb vendégkört a csehországi turisták jelentik.