• Pest megyében több olyan gyógyvizes fürdő működik, ahol egész évben várják a vendégeket.

  • A szabadtéri medencék kedvelői ezekben a termálfürdőkben télen is megtalálhatják a számításukat.

Sokan keresnek olyan fürdőt Pest megyében, ahol minősített gyógyvízben fürödhetnek a nyári időszakon kívül is. Szerencsére akad a megyében jó néhány fürdő, ráadásul közös pontjuk, hogy egész kedvező ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. Nyilván ebben szerepet játszhat, hogy Budapest közelsége miatt valamennyire a fővárosi fürdők is versenytársat jelentenek számukra.

A köznyelv a „gyógyvíz” kifejezést széles értelemben használja (gyakorlatilag minden meleg vizű fürdőre), ezért fontos hangsúlyozni, hogy a lenti fürdők mindegyike hivatalosan is gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. Ennek megszerzése nem pusztán formaság, hiszen komoly vizsgálatokkal kell igazolni a víz kedvező egészségügyi hatását.

Kezdjük két termálstranddal. Vannak, akik a hideg időben semmi pénzért ki nem mennének egy szabadtéri medencébe, azonban sokan a legnagyobb zimankóban is a kültéri termálmedencéket részesítik előnyben. Utóbbiak számára jó hír, hogy Gödön és Leányfalun is kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik a helyi fürdő és mindkét létesítmény egész évben várja a vendégeket. A gödi fürdő vize 2002-ben, a leányfalui strand vize 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést.

A Gödi Termálfürdő kapcsán érdemes tudni, hogy az október elsejétől érvényes nyitvatartásuk alapján hétfőtől péntekig már reggel 6-kor nyitnak (hétvégén 8 órakor), viszont kedden és csütörtökön 14 órakor zárnak. A többi napon 20 órakor van záróra. A gödi fürdőben egy felnőtt napi belépő jelenleg 1850 forint, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak ugyanez 1300 forint. Munkaidő után is megéri elugrani a fürdőbe, hiszen 17 órától a felnőtt jegy 1050, a gyermek/diák/nyugdíjas belépő pedig csak 850 forintba kerül.

A Leányfalu Termálfürdő kapcsán két dolgot emelnénk ki. Az egyik, hogy a teljes árú belépőhöz (2400 forint) képest nagyon jelentős kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasoknak, gyerekeknek és diákoknak, hiszen számukra csak 1400 forint a belépő. Ez 42 százalékos kedvezményt jelent a teljes árhoz viszonyítva. A másik pedig az, hogy péntekenként és szombatonként éjszakai fürdőzést tartanak. Ezeken a napokon éjfélig tart nyitva a termálstrand.

A Ceglédi Gyógyfürdő vize 2004-ban kapott gyógyvíz minősítést. A fedett fürdőben az élménymedencén és gyermekmedencén felül két gyógyvizes ülőmedence is várja a vendégeket. Ráadásul egy újdonságuk is van: az idén átadott új kültéri gyógymedencéjük egész évben üzemel.

A belépők a nyári szezonon kívül olcsóbbak, egy felnőtt napijegy csak 1800 forintba kerül. Gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak, rokkantaknak pedig 1400 forint a belépő. Amit még fontos tudni, hogy október 11. és 15. között karbantartási szünet lesz a ceglédi fürdőben, ebben az időszakban zárva tartanak.

Cegléd gyógyvizes medence

A Nagykátai Gyógyfürdő vize már 2002-ben megkapta a gyógyvíz minősítést. Az egész éves üzemelés lehetőségét megteremtő fedett részleg, a Fürdőház pedig 2012-ben nyitotta meg a kapuit. A benti élménymedence és gyógyvizes ülőmedence mellett van itt is kinti medence, ahová télen is kimehetünk.

Nagykátán a felnőtt napijegy ára 2400 forint (helyi lakosoknak 1800 forint), de a gyermek, diák, nyugdíjas triónak itt is kedvezmény jár: számukra 1800 forint a napi belépő (helybélieknek 1500 forint).

Nagykáta fürdő medence

A ráckevei Aqua Land fürdő vize 2007-ben kapott gyógyvíz címet. Erre a fürdőre is igaz, hogy a fedett medencéken felül találni egész évben üzemelő szabadtéri gyógymedencét is. A fedett részlegbe szóló felnőtt jegy 2590 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 2390 forint. Aki viszont a kinti gyógyvizes medencét is szeretné használni, annak „vitál központ”, vagy „komplex zóna” belépőt kell váltania. Előbbi ugyanannyiba kerül, mint a fent említett árak, a komplex belépő pedig 3980 forint a felnőtteknek, 3780 forint a nyugdíjasoknak és a diákoknak.

További fürdős híreket, információkat ide kattintva talál!