• Nyit a Zalakarosi Fürdő strandfürdői része, ahol szombattól három medencét vehetnek birtokba a vendégek.

  • Ezzel párhuzamosan változnak a jegyárak is.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexumhoz hasonlóan Zalakaroson is hagyományosan május elseje táján nyitják meg a fürdő szabadtéri részét. Márpedig a szépen parkosított strandi rész a Zalakarosi Fürdő egyik nagy vonzereje. A strandnyitásra idén április 30-án, szombaton kerül sor.

Ilyenkor még nem érhető el a teljes strandi medencekínálat. Egyelőre a gyógyvizes medence, a termálmedence és a sportmedence áll majd a vendégek rendelkezésére.

A többi medencét és szolgáltatást a következő időszakban folyamatosan nyitják meg, ahogy haladunk a főszezon felé. A családi csúszdapark majd május 20-tól, az adrenalin csúszdapark július 1-től lesz nyitva. A Vízipók-Csodapók gyermekvilág május 20-tól – jó idő esetén – már kinyit hétvégenként, július 1-től pedig minden nap a gyerekek rendelkezésére áll.

Azért a strandi kínálaton felül is vannak még szabadtéri medencék, hiszen az élményfürdő kinti medencéi egész évben várják a vendégeket, február vége óta pedig a gyógy- és termálvilághoz (régi nevén gyógycentrum) tartozó szabadtéri gyógyvizes medence is üzemel.

Zalakaros gyógyfürdő

Aki mostanában nem járt a fürdőben, annak érdemes tudni, hogy tavaly átalakították a jegyárak struktúráját. Korábban volt egy alap belépő, ami a strandi részre (illetve a fedett gyógyfürdőbe) biztosított belépést egész jó áron. 2021 óta viszont már mindenképpen meg kell venni azt a jegyet, amit régen komplexnek hívtak és a fedett fürdőbe, strandfürdőbe és élményfürdőbe egyaránt érvényes. Így április 30-tól a főszezon kezdetéig, azaz július 1-ig egy felnőtt napijegy 4800 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 3840 forintba kerül.

További strandnyitásokról itt olvashat.