• A Zalai-dombság számos kiváló termálfürdőt rejt, de ezek közül is kiemelkedik a Zalaszentgróti Termálfürdő, amely különösen szép és nyugodt környezetben található.

  • Fedett és szabadtéri medencék közül választhatunk, csak az a kár, hogy nem egész évben működik a fürdő.

Zala termálfürdős választéka igazán figyelemre méltó. Több országosan ismert fürdőhely is található itt, mint például Hévíz, Zalakaros, vagy éppen Kehidakustány. Vannak azonban szélesebb körben talán kevésbé ismert fürdők is a megyében, amelyek ettől függetlenül kiváló választásnak számítanak. Ilyen a Zalaszentgróti Termálfürdő is, amely gyönyörű, nyugodt környezetben található.

Zalaszentgróton évtizedekkel ezelőtt a Batthyány-kastély parkjában működött egy strandfürdő, amely azonban megszűnt. Az 1990-es években már komoly igény mutatkozott arra, hogy a kisvárosnak újra legyen strandja, és ezek a tervek végül az ezredfordulóra valósultak meg.

A fürdő építése 2000 novemberében kezdődött, és 2001 nyarán adták át a létesítményt, amely akkor még csak szabadtéri medencékkel rendelkezett. A fedett részleget négy évvel később nyitották meg. Az eredeti tervek szerint a fedett részleg révén egész évben üzemelt volna a termálfürdő, de a strandidényen kívüli vendégforgalom ezt nem tette lehetővé, így azóta jellemzően szezonálisan tartanak nyitva. Kivételnek számított a 2021-2022-es őszi-téli időszak, amikor egy úszóklubbal kötött megállapodásnak köszönhetően a holtszezonban is nyitva tartottak.

A Zalaszentgróti Termálfürdő tágas szabadtéri részén élménymedence, hűvösebb vizű strandmedence, pancsolómedence, vízi csúszda és termálvizes ülőmedencék várják a vendégeket. Az ülőmedencék kicsit távolabb, elszeparáltabban helyezkednek el, így a pihenést és az aktív kikapcsolódást kereső vendégek nem zavarják egymást.

Zalaszentgrót fürdő szabadtéri medence

A fürdő egyik nagy előnye a fedett részleg, így hűvösebb napokon is érdemes ellátogatni Zalaszentgrótra. A beltéri részen tanmedence, úszómedence, ülőmedence és pancsolómedence található, valamint szauna és gőzkabin is a vendégek rendelkezésére áll.

Jelenleg egy felnőtt belépő 4200 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak 3200 forint, a 6-14 évesek számára pedig 2400 forint a belépőjegy ára. Helyi lakosoknak kedvezményes áron biztosítanak jegyeket. A fürdő területén kempingezési lehetőség is van.

ülőmedence a Zalaszentgróti Fürdőben

Idén május 15-én nyitottak, egy kicsit korábban, mint tavaly. Zalaszentgróton a strandszezon a nyár végével sem ér véget, a tervek szerint október elsejéig üzemel a termálfürdő. S talán majd egyszer biztosított lesz az egész éves működés is…

A fürdőben egy webkamera is található, így bármikor beleshetünk hozzájuk.

strandmedence a Zalaszentgróti Termálfürdőben

Somogy legolcsóbb gyógyvizes fürdőjéről itt olvashat.