• Fővárosi viszonylatban kedvező jegyárakat kínál a Dandár Gyógyfürdő. Azonban a gyógyvizes fürdőt két és fél hónapra bezárták.

  • Melyik most a legolcsóbb lehetőség?

Akik Budapesten keresnek kedvező árú gyógyvizes fürdőzési lehetőséget, azoknak jó választás a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő. A fővárosi gyógyvizes fürdők között hagyományosan a Dandár biztosítja a legolcsóbb belépőjegyeket. Egy felnőtt belépő hétköznap 2900 forint, hétvégén 3000 forint. Ezért a beltéri medencéket vehetjük igénybe, de még a kültéri medence és a szauna használatát biztosító 700 forintos kiegészítő jeggyel is a Dandár számít a legolcsóbb pesti gyógyvizes fürdőnek.

A Dandár azonban jelenleg zárva van. Ezt már az év elején előre jelezte Szűts Ildikó, a fürdőt működtető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. Akkor elmondta, hogy a Dandár Gyógyfürdőben beázik a belső medencék előtti tér. Idén nyáron ezt kijavítják, viszont emiatt be kell zárni egy időre a fürdőt.

A Dandárt két héttel ezelőtt zárták be, az újranyitást pedig augusztus végére, vagy szeptember elejére ígérik. A kis fürdő egyébként tavaly 100 ezer vendéget vonzott, ami 22,3 százalékos bővülést jelent a 2022-es adatokhoz képest.

A főváros második legolcsóbb gyógyvizes fürdőjének a Dagály Gyógyfürdő számít. Ez a fürdő a Dandárnál némileg drágább (mondjuk jóval több medencéjük is van), viszont a jegyáraikat érezhetően a Paskál és Pesterzsébeti Gyógyfürdő alá igyekeznek belőni.

A Nemzeti Sportügynökség által üzemeltetett Dagály jegyárai május elsején emelkedtek, nagyjából 10 százalékkal. Azóta a felnőtt napijegy hétköznap 3800 forintba, hétvégén 4100 forintba kerül. Gyerekek, nyugdíjasok (65 év felett), diákok hétköznap 2500 forintért, hétvégén 3200 forintért válthatnak belépőt.

Dagály Gyógyfürdő Budapest

A budapesti és Budapest környéki szabadvízi strandokról itt olvashat.