• Az egyik nagy somogyi fürdőkomplexum gyógyfürdő részlegébe rendkívül kedvező áron válthatunk belépőjegyet.

  • A teljes árú napijegy mindössze 2400 forintba kerül.

Két hete írtunk Komárom-Esztergom legolcsóbb gyógyvizes fürdőjéről, ami egyébként a komáromi Brigetio Gyógyfürdő. Igaz, abban a vármegyében csak két olyan fürdő működik, ahol minősített gyógyvízzel töltött medence is a található.

Somogyban ebből a szempontból azért szélesebb a választék. Nyolc településen 15 darab olyan termálkutat tartanak nyilván, amely gyógyvizet ad. Gyógyvíz található Barcson, Buzsákon, Csokonyavisontán, Csurgón, Igalon, Kaposváron, Marcaliban, Nagyatádon és Nagyberényben (utóbbi településen most nincs fürdő). Egyébként mindegyik somogyi gyógyvizes fürdőre igaz, hogy kimondottan kedvező jegyárakat biztosít a kínált szolgáltatások fényében. De mégis, melyikben a legolcsóbb egy teljes árú felnőtt belépő?

Amennyiben a legolcsóbb belépőt keressük, akkor Kaposvár felé kell vennünk az irányt, ugyanis a Virágfürdő gyógyfürdő részlege biztosítja a legkedvezőbb jegyárat. Az olcsóságuk titka, hogy bár nagy fürdőkomplexumról van szó, de a gyógyfürdőbe külön is válthatók belépőjegyek. Ezen felül egyébként élményfürdő, uszoda, strandfürdő, szaunavilág és gyógyászati részleg is a vendégek rendelkezésére áll.

Kaposvári termálfürdő

A Virágfürdő gyógyfürdőjében három medencét töltenek 34, 36 és 38 Celsius-fokos gyógyvízzel. Méghozzá egész jó gyógyvízzel, hiszen Kaposváron nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre, amely jódot, brómot, fluoridot, metakovasavat is tartalmaz. A gyógyvíz alkalmas a kopásos mozgásszervi problémák, krónikus ízületi gyulladások, egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, továbbá kedvező hatása van a baleseteket, idegsebészeti és ortopédiai műtéteket követő utókezelések során.

Az árakra rátérve, a felnőtt belépő 2400 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1900 forint. 15 óra után délutáni belépő is váltható, felnőtteknek 1900 forintért, nyugdíjasoknak és diákoknak 1550 forintért.

(Itt azért említést érdemel, hogy a diák és nyugdíjas napijegyek terén a Nagyatádi Gyógyfürdő szintén 1900 forintos áron kínál napi belépőt, náluk a teljes árú jegy drágább, de az sem sokkal, hiszen csak 2600 forint).

Somogy gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat bővebben.
Egy egész jó dunántúli fürdős akcióról pedig itt talál információkat.