• Hőségriadó idején a megszokottnál többen keresik fel a Tófürdő vizét elvezető csatornát.

  • Ugyanakkor zavaróan nagy tömeg még ilyenkor sincs.

Nemrég írtunk arról, hogy milyen jelentős forgalmat bonyolít a nyári főszezonban a Hévízi Tófürdő. Naponta 4500-5000 vendég keresi fel a gyógyvizéről ismert tavat. Azonban – ahogy az a Hévízi Televízió lenti videóján is látható –  kánikula idején a Tófürdő felesleges vizét elvezető Hévízi-kifolyó is sok fürdőzőt vonz.

Ez tulajdonképpen a nem hivatalos hévízi szabadstrand. Sokáig csak a helyiek ismertek, viszont az elmúlt években egyre többen fedezik fel, sokan már kifejezetten emiatt látogatnak el Hévízre.

A kellemesen meleg víznek köszönhetően itt a szezon áprilistól októberig tart, de a bátrabbak még télen is megmártóznak a vízben. Állítólag ott, ahol a zsilip átengedi a vizet, még a legnagyobb hidegben sem hűl a víz 17-18 Celsius-fok alá. Késő ősztől kora tavaszig pedig szervezett kenutúrákon is végigjárható a patak, amelynek a teljes hossza 13 kilométer, majd a víz a Zala-folyóba ömlik.

A felvételek alapján ugyan jó néhányan strandoltak a termálcsatornában, de szerencsére azért még ilyenkor sincs zavaróan nagy tömeg.

Hévízi kifolyó szabadstrandItt nézheti meg a Hévízi Televízió tudósítását: