• Azaz a Hévízi Tófürdő, ami mostanában akár napi 5000 látogatót is vonz.

  • Azoknak is jó választás lehet a termáltó, akik hidegnek találják a Balatont.

  • Már 50 százalék fölött van a magyar vendégek aránya.

Az elmúlt napokban ugyan jó idő volt, de a nyár eddigi része azért összességében eléggé változatos időjárást hozott. Emiatt a Balaton sem tudott túlzottan felmelegedni és vannak, akiknek még a mostani 25 Celsius-fokos víz is hűvös.

Akik így vannak ezzel, azoknak érdemes fontolóra venniük a Hévízi Tófürdő felkeresését, hiszen a tó vize a friss adatok szerint a felszínen 32, a mélyben 35 Celsius-fokos. Arra azonban – Hévízi Televízió tudósítása szerint – készüljenek fel, hogy a termáltónál sem lesz kisebb forgalom, mint a Balaton-parti településeken.

A televízió felvételei alapján közel telt hát van a Tófürdőben, amit naponta átlagosan 4500-5000 vendég keres fel. Nemcsak a hűvösebb időben látogatnak el sokan akár a balatoni üdülőhelyekről is Hévízre, az elmúlt évek tapasztalatai szerint a kifejezetten meleg napokon is nagy forgalmat bonyolít a Tófürdő (ez régebben nem mindig volt így).

Érdekes trend, hogy egyre több hazai vendég látogatja a termáltavat. Horváth-Czene Alexandra, a Tófürdő vezetője elmondta, hogy a magyar vendégek aránya bőven meghaladja az 50 százalékot. A külföldiek közül a legtöbben a németek vannak, de sok orosz, olasz, cseh, lengyel turista is megfordul a termálfürdőben.

Sokan azért is keresik fel nyáron a Hévízi Tófürdőt, mert ilyenkor a strandolást, napozást a gyógyulással is össze tudják kötni, hiszen a tó vize számos egészségügyi panasz és betegség esetén kedvező hatású lehet.

Itt megnézheti a Hévízi Tv tudósítását a szezon alakulásáról: