• Egyes helyeken szeptemberben már olcsóbban válthatunk belépőt, viszont a medencék kínálata még a nyarat idézi.

  • Az utószezon elején általában első körben csak a szabadtéri csúszdaparkokat zárják be, de van, ahol azt sem.

Ahogy a fürdőbe gyakran járók tapasztalhatják, a termálfürdők többféle gyakorlatot követnek a belépőjegyek árazásával kapcsolatban. Egy részük egész évben azonos jegyárakat kínál, más fürdők megkülönböztetik ebből a szempontból a hétköznapokat és a hétvégéket. Megint mások pedig a szezonhoz igazítják a belépőjegyek árát, magyarán a nyári főszezonban drágábbak, az elő- és utószezonban olcsóbbak a belépőik.

A szezonon kívüli eltérő árazást az is indokolja, hogy olykor kevesebb szolgáltatást nyújtanak a kevésbé felkapott hónapokban, magyarán nincs annyi medencéjük nyitva, mint nyáron. Egyes esetekben előfordul, hogy már olcsóbb belépőket kínál egy fürdő, de a szolgáltatásuk köre még nem, vagy csak minimálisan csökken a nyári főszezonhoz képest. Szerintünk ezért érdemes az előttünk álló időszakot kihasználni és össze is gyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol hamarosan kedvezőbb áron válthatunk belépőt.

Zalakaros gyógyfürdőDemjén-Cascade barlangfürdő: július elsejétől augusztus utolsó napjáig hét közben is a hétvégi jegyárak érvényesek. Ez viszont azt is jelenti, hogy szeptember 1-től hétfőtől csütörtökig olcsóbban válthatunk belépőt (náluk már a péntek is a hétvégéhez tartozik az árazás szempontjából). Ez egy felnőtt napi belépő esetén 5590 forint helyett 4990 forintos jegyárat jelent. A 2 felnőtt, 2 gyermek számára érvényes családi belépő esetén pedig a hétvégi 18 990 forint helyett 16 990 forintos árat.

Gyulai Várfürdő: szeptember 10-ig érvényesek a főszezoni árak. Utána csökken a gyógyfürdőbe és strandfürdőbe szóló belépők ára, például egy felnőtt belépő 2400 forintba kerül. Változik az AquaPalota élményfürdőbe szóló kiegészítő jegy ára is, ami hétköznap 1600 forintba kerül, hétvégén és kiemelt időszakokban pedig 1800 forintba.

Hajdúszoboszló-Hungarospa: ezt a fürdőt már emlegettük is az őszi szezon kapcsán… Szeptember elsejétől már olcsóbb belépőket kínálnak, ami a strandfürdőre, gyógyfürdőre és hétköznap az Aqua-Palace élményfürdőre egyaránt vonatkozik. A nyitvatartási idő ugyanakkor a strand esetében – szeptember 3-tól – egy órával csökken és az aquapark csak hétvégenként lesz nyitva, de akkor is csak jó idő esetén.

Mezőkövesd – Zsóry Fürdő: már augusztus 27-től életbe lépnek az utószezoni jegyárak. A felnőtt belépő ára 2200 helyett 2000 forint lesz, a nyugdíjas jegy ára 2000 helyett 1800 forint, azaz 200 forinttal csökkennek a díjak. A csúszdapark még szeptember 2-ig üzemel, de az addig tartó időszakban is változatlanul 1200 forintos kiegészítő jeggyel használható. Az élményfürdőbe és az uszodába érvényes kiegészítő jegy ára is marad 1200 forint a főszezon után. A Zsóry strandfürdője szeptember 30-ig működik.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: a kiemelt időszakokban drágábbak a belépők, ami tipikusan a hosszú hétvégéket, valamint a komplett június 16. és augusztus 31. közötti időszakot takarja, azaz szeptember 1-től a normál jegyárak lépnek életbe. Ez egy felnőtt belépő esetén 3900 forint helyett 3700 forintos árat jelent, egy 2 felnőtt, 2 gyermek számára szóló családi belépőnél pedig 9900 forint helyett 9400 forintot. Sárváron még a csúszdapark is nyitva tart szeptember végéig, annyi különbséggel, hogy szeptember 3-tól 11 órakor nyitnak.

Zalakarosi Fürdő: itt a strandi rész szeptember 30-ig nyitva tart, viszont az úgynevezett alap belépők szeptember 1-től olcsóbbak lesznek. Konkrétan egy felnőtt egész napos belépő 3200 forint helyett 2900 forintba kerül. (A minden fürdőegységbe érvényes komplex belépők csak október elsejétől lesznek olcsóbbak). Megéri ezt kihasználni, hiszen a strand szeptemberben is közel a teljes kínálatával működik. Ami nem üzemel már szeptemberben az az Adrenalin csúszdapark, illetve a Kölyökstrand már csak szeptember 16-ig, akkori is csak hétvégenként és jó idő esetén használható.