• Valahol egy napig, máshol közel két hétig tart a leállás.

  • Némelyik termálfürdőben csak egy-egy medencét érint a karbantartás.

A mostani, azaz a húsvét utáni, de még a május elsejei hosszú hétvége előtti egy csöndesebb időszak a fürdők szempontjából. Azaz ilyentájt viszonylag még kicsi a vendégforgalom, így a strandszezon előtt ez az utolsó periódus, amikor még jelentősebb forgalomkiesés nélkül letudhatók a karbantartási szünetek.

Egyes helyeken ezzel már végeztek is (például a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben), de jó néhány fürdőben a következő időszakban ejtik meg a karbantartást. Egyes esetekben az egész fürdőt, máskor csak egy-egy medencét érint a lezárás.

Egerszalók gyógyfürdő és hotelBarcsi Gyógyfürdő: itt már zajlik a karbantartás, de csak egyedül az élménymedencét érinti. A munkálatok április 3-án kezdődtek és várhatóan három hétig tartanak.

Egri Termálfürdő: sátorbontás miatt április 15-ig nem használható a versenymedence, majd április 16-án nyitják meg újra. Május 7. és 13. között pedig az 5-ös számú élménymedence lesz zárva, ezt május 14-én vehetik újra birtokba a vendégek.

Egerszalók – Saliris Resort: jövő héten hétfőn (április 16.) nem nyit ki a fürdő és legközelebb majd csak szombaton (április 21.) látogatható újra. Az üzemszünetet követő első napon még elképzelhető, hogy a kiírásban szereplőnél hűvösebb lesz a medencék vize. A karbantartási szünet az egész komplexumot érinti, azaz a szálloda sem lesz nyitva.

Gyula – AquaPalota: az élményfürdő a szokásos karbantartási munkálatok miatt április 16. és 22. között nem üzemel. Április 23-án látogatható újra a fürdő.

Hajdúnánási Gyógyfürdő: április 9-e óta már nincsenek nyitva, s ez így lesz egészen április 19-ig. Április 20-án látogatható újra a gyógyfürdő.

Komárom – Brigetio Gyógyfürdő: április 16. és 18. között a külső gyógymedencék nem használhatók.

Lipóti Termálfürdő: április 16. és 27. között nem lesz nyitva a termálfürdő.

Mórahalmi Termálfürdő: április 23. és 27. között, azaz hétfőtől péntekig az élmény- és a tanmedence nem üzemel. A fürdő többi medencéje ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére áll.

Orosháza-Gyopárosfürdő: április 23-án nem nyit ki a fürdő, ugyanis a termálkutat karbantartják.

Pápai Várkertfürdő: április 16. és 18. között zárva lesz a pápai fürdő.

Szigetvári Gyógyfürdő: ebben a fürdőben április 23-án és 24-én tartanak karbantartási szünetet.