• Három gyógyvizes medence található a tiszaörsi termálfürdőben.

  • Igazai kis fapados fürdőről van szó, de pont ez jelenti a fő vonzerejét.

Egyszer már emlegettük a Tiszafüredtől 14 kilométerre lévő Tiszaörsöt és az ottani termálfürdőt. 1932-ben bukkantak termálvízre a településen, a fürdőt pedig 1935-ben nyitották meg. Ez pedig azt jelenti, hogy a tiszaörsi a legnagyobb múltú hazai termálfürdők közé tartozik.

A termálvíz 2006-ban gyógyvíz minősítést kapott. Ez alapján tiszaörsi fürdőzést mozgásszervi betegségek, agyvérzés utáni rehabilitáció esetén ajánlják, de a brómtartalmának köszönhető nyugtató hatással is bír, továbbá ivókúraként emésztési problémák esetén is alkalmazható.

A tiszaörsi termálfürdőről nemrég készített egy friss drónvideót a SlySpark. Ezen a fürdő három medencéje közül a 33 méteres gyógyúszómedence látható, amelynek vize fokozatosan mélyül, de a videón feltűnik a 2006-ban átadott élménymedence is, ahol nyakzuhanyok is találhatók. Ami pedig nem látszik: egy kisebb fedett medence is található a fürdőben.

Aki szereti az ilyen klasszikus, minden flancolást mellőző termálfürdőket, annak érdemes ellátogatnia Tiszaörsre. Lassan már ritkaságszámba mennek az ilyen jellegű fürdők… A felvétel alapján azok is szeretni fogják ezt a termálfürdőt, akik nem kedvelik a tömeget.

Itt láthatják a friss videót:


Nem ez az egyetlen hasonló felvétel a tiszaörsi fürdőről. Katona János videója 2013. október 23-án készült: