• Már kevésnek bizonyult az eddigi medencekínálat, ezért döntöttek a beruházás mellett.

  • Kicsit lassan készül el, mert nem szeretnék, ha az építkezés zavarná a főszezonban érkező vendégeket.

Az Esztergommal szomszédos – de a szlovák oldalon lévő – Párkányban található a Vadas Thermal Resort. Az elnevezés egy szálloda- és fürdőkomplexumot foglal magában, az utóbbihoz egy egész évben üzemelő fedett uszoda, valamint egy szabadtéri strandfürdő tartozik. Hosszú éveken át a Vadas nyári időszakon kívüli fürdőkínálata nem volt túl erős, de tavaly év elején átadtak egy nagyon szép fedett wellness részleget is.

A fedett fürdőben – egész évben – három termálmedence, pezsgőmedence, sószoba, szaunavilág áll a vendégek rendelkezésére. A szabadtéri részleg április vége és szeptember közepe között működik, s itt hullámmedence, úszómedence, két élménymedence, gyerek élménymedence és pezsgőmedence jelenti a választékot. Mindezek közül a gyermek élménymedence és a hullámmedence nem a teljes strandszezonban, hanem csak a három nyári hónapban használható.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Vadas termálfürdő nyári medencekínálata még így is szűkös volt, ezért a vezetőség a bővítés mellett döntött. Ahogy az Új Szó nemrég írta, egy új élménymedencét építenek. Ez meglehetősen nagy, 1570 négyzetméteres lesz, a közepén kis szigettel, masszázságyakkal, sodrófolyóval. Különleges világítást is kap az új élménymedence, így éjszakai fürdőzéshez is lehet majd használni. Az 1,7 millió eurós beruházás költségéből 1 milliót saját forrásból, 700 ezret hitelből fedez a fürdő.

Vadas fürdő Párkány élménymedenceA rossz hír, hogy bár már elkezdték a medence építését, de idén nyárra nem készülnek el. Ennek oka az, hogy a nyári főszezonban felfüggesztik a munkálatokat, hogy ne zavarják a vendégek pihenését. Az építkezést szeptember közepe után kezdik újra és 2020 május-júniusa táján fogják átadni az élménymedencét.