• Még csak néhány rövid videót láttunk a termálfürdőről, de már ezek alapján is nagyon szimpatikus.

  • Több mint 80 éve nyitották meg a Tiszaörsi Termálfürdőt.

Amikor az ember azt gondolná, hogy neki a hazai termálfürdők terén már nem lehet újat mondani, akkor jön egy ilyen meglepetés… Kínos bevallani, de valahogy elkerülte eddig a figyelmünket, hogy a Tiszafüredtől 14 kilométerre délre lévő – 1300 lakosú – Tiszaörsön is működik egy termálfürdő. Ráadásul nagy múltú, hiszen az 1930-as években találtak itt termálvizet és nem sokkal később meg is nyitották a fürdőt.

Teljesen véletlenül bukkantunk rá a Selmeci Tamás által néhány nappal ezelőtt készített videókra, amiket a termálfürdőről készített. Ezeket itt a cikkben is láthatják.


Gyorsan utánanéztünk, hogy mit is lehet tudni erről a hangulatos fürdőről. Az 1932-ben fúrt termálkutat a 80-as évek elejéig használták. 1983-ban új termálkutat kellett fúrniuk, de szerencsére sikerrel jártak. Olyannyira, hogy azóta is az ebből feltörő 47 Celsius-fokos vízzel látják el a fürdőt. A magas brómtartalmú víz időközben gyógyvíz minősítést is kapott.

A fürdő honlapján nem írnak semmit a nyitvatartásról, de a település weboldala szerint egész évben üzemel a fürdő. (Reméljük, hogy ez még érvényes). A Tiszaörsi Termálfürdőben három medence található, mindhármat gyógyvízzel töltik: ezek 32, 34-36 és 36-38 Celsius-fokosak. A belépők ára arányos a szolgáltatással, egy felnőtt jegy jelenleg 1000 forintba, a nyugdíjas belépő 800 forintba kerül.

Aki járt már itt, az megírhatná a tapasztalatait a facebookos posztunknál…