• Jövőre fejeződnek be a felújítási munkálatok, amelyek a fürdőnek csak egy kisebb részét érintik.

  • Újdonság, hogy egész télen működni fog az egyik szabadtéri gyógyvizes medence.

A héten kezdetét vette a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumának felújítása. A közel 650 millió forintba kerülő beruházás révén a fürdőegység új tetőszerkezetet kap, cserélik a nyílászárókat, a burkolatokat, valamint megújulnak a vizesblokkok, az épületgépészet és a fogadótér is. Mindezek mellett a gyógycentrumhoz kapcsolódó gyógykert napozóteraszát, járófelületeit és a kerítését is felújítják.

A jövőre befejeződő munkák csak két területet, a kupolás medencecsarnokot és a szabadtéri gyógykertet érintik. A fürdő többi része a felújítás alatt zavartalanul üzemel, beleértve a wellness- és gyógykezeléseket is.

Akik eddig a gyógyvizes medencék miatt látogatták a kupolás medenceteret, azoknak jó alternatívát jelent a fedett fürdő két gyógymedencéje. Ráadásul pár évvel ezelőtt felújították ezt a rész, ami az olcsóbb, alap belépővel is látogatható.

Zalakarosi Fürdő március 16.A gyógycentrum szabadtéri gyógyvizes medencéje október elseje óta szintén nem használható. Ezt azzal váltják ki, hogy a strandfürdő félig fedett gyógyvizes medencéjét nem zárták le a szezon végén, így jelenleg is használható – a komplex belépőjegy ellenében. Sőt, egész télen nyitva lesz a szabadtéri gyógymedence. Ez egyébként jó hír azoknak, akik télen is szeretnek szabadtéren, gyógyvízben fürödni, ugyanis a gyógykerti medence a korábbi években csak november elsejéig üzemelt és húsvétkor nyitották meg újra.

A felújítás ideje alatt a szauna udvar komplex felnőtt belépőjeggyel látogatható, azaz nem kell külön kiegészítő jegyet vásárolni.

Zalakaros szauna udvarAz elmúlt évben egyébként 654 ezren keresték fel a Zalakarosi Fürdőt. Az év eddigi részében pedig mintegy 10 százalékkal nőtt a vendégforgalmuk.