• A betegbiztonság növelése érdekében új betegazonosító rendszert alkalmaznak, így mostantól a betegek egy karszalagot kapnak az érkezésükkor.

  • Korszerű higiéniás eszközöket is beszerzett a hévízi kórház.

Egy EU-s pályázatnak köszönhetően 186 millió forint támogatáshoz jutott a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Ennek révén többféle, a betegek ellátásának színvonalát, valamint az ellátás biztonságát javító fejlesztést tudtak megvalósítani.

A reumakórházban 15 darab plazmatechnológiás légfertőtlenítő berendezést telepítettek. Ezzel mérsékelhető a légúti eredetű fertőzések száma, valamint a felületek újrafertőződésének a lehetősége is jelentősen csökken.

Összesen 130 darab érintésmentes kéztisztító, fertőtlenítőszer-adagolót is felszereltek a kórházban. Sőt,  a kéz-, illetve a felületfertőtlenítés megfelelőségét ellenőrző UV-készüléket is működtetnek.

A hévízi kórházban egy új betegazonosító rendszert is bevezettek. A páciensek a regisztrációkor QR-kóddal ellátott karszalagot kapnak, ami a kórlapon található személyes adatokat és a vizsgálati eredményeket kódolt formában rögzíti. A megoldással követni tudják, hogy a betegek számára előírt kezelések megtörténtek-e, időben történtek-e meg, valamint, hogy valóban a számára előírt kezelést kapta-e a beteg. Vészhelyzet esetén pedig a karszalag segíti a beteg gyors azonosítását.

További beruházásokat is terveznek a Reumakórházban. Amennyiben sikerül pályázati forrást szerezniük, akkor a röntgenparkot, a vizes terápiákhoz használt eszközöket és a csontsűrűséget vizsgáló eszközt szeretnék fejleszteni.

Nézze meg a Hévízi Televízió tudósítását is az újdonságokról: